Hlavní obsah

Revoluční nanomateriál i tradiční doplňky ozdobí v Pekingu motivy české vlajky

Šestašedesát dnů před zahájením zimních olympijských her v Pekingu spatřila světlo světa kolekce oblečení a doplňků pro českou výpravu. Setu pro sportovce a jejich doprovod vévodí svrchní oblečení s nanomembránou, která slibuje perfektní ochranu i v extrémních podmínkách.

Bude jim to slušet? Takhle budou oblečení čeští sportovci na zimní olympiádě v PekinguVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sportovci budou před odjezdem do Číny fasovat celkem třiatřicet kusů oblečení a tři páry bot. „Závodníci chtějí top kvalitu a s jejich připomínkami v posledních dvou olympijských cyklech intenzivně pracujeme. Jsem přesvědčen, že kolekce pro Peking je nejen z hlediska vzhledu, ale také funkčnosti nejkvalitnější v historii," poznamenal při premiéře předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Vývoj nejsložitější části, nanomembránového svršku, přitom trval tři roky. „Evoluce se nedá zastavit. Krok k nanomembráně je revoluční," přitakal ředitel společnosti Alpine Pro Václav Hrbek, která olympionikům dodává oblečení od her ve Vancouveru 2010. „Nanobundu jsme měli možnost testovat už dva roky. Prochodil jsem s ní Krkonoše ve sněhu i dešti a musím říct, že je společně s kalhotami vážně povedená," vzkázal sportovcům bývalý veslař Ondřej Synek. Součástí kolekce jsou ale i tradiční pletené produkty jako palčáky, svetr a oblíbená čepice „raškovka".

Foto: Barbora Reichová/ČOV

Biatlonistka Jessica Jislová zkouší hřejivé vlastnosti olympijské kolekce pro Peking.

Jednotlivým kusům kolekce dominuje bílá a modrá barva a motiv červenomodrého potisku tentokrát vychází z české vlajky. „Naším mottem pro Peking je Made in Czech Republic. Zadání pro motiv proto bylo jednoznačné. A grafik Milan Jaroš přišel s nápadem vyjít z české vlajky. Motivy potisku obstarala stylizace modrého klínu a červeného pruhu," přiblížil Kejval.

Na hry do Číny by teoreticky mohla odcestovat až 270členná výprava se 130 sportovci, pro které je ve skladech připraveno celkem 21 tisíc kusů oděvů a doplňků. „Bude to zřejmě poprvé, co bude počet účastníků zimních her vyšší než na letní olympiádě," podotkl Kejval. Bezmála 120 000 kusů z 25 produktů je rovněž připraveno k prodeji fanouškům.

Líbí se Vám nová kolekce českého týmu pro ZOH 2022 v Pekingu?
ano
91,7 %
ne
8,3 %
Celkem hlasovalo 278 čtenářů.

Reklama

Související témata: