Hlavní obsah

Ohňostroj může odstartovat! Podaří se Kozmovi obhájit titul i potřetí?

mak, jabSport.cz

Naváženo! Zbývá pouze pořádně doplnit energii a jde se do boje. Pevnost Brno v sobotu zažije turnaj OKTAGON 24. V sázce je nejen titul ve velterové váze, o který se pobijí David Kozma a Leandro Silva. Hledat se bude soupeř pro Karlose Vémolu. Prostor dostanou také dva stodvacetikiloví pořízci Alexander Cverna a Štefan Vojčak.

Foto: OKTAGON MMA

Tenhle souboj bude bavit! David Kozma (vpravo) a Leandro Silva před titulovým zápasem na turnaji OKTAGON 24.

Článek
Fotogalerie

Hlavní zápas večera a dlouho očekávaná bitva. Kdo s koho. O pás velterové váhy. OKTAGON se může těšit na parádní souboj, který dostal náboj ještě před samotným turnajem. „Dostaneš přes hubu," vyhrožoval Brazilec Leandro Silva držiteli titulu Davidu Kozmovi, který bryskně přispěchal s odpovědí. „Demente!" oplatil český bojovník stejnou mincí.

Třetí obhajoba titulu čeká Davida Kozmu. Možná největší prověrka přichází nyní. Veterán UFC Leandro Silva. Apollo tentokrát bez potíží zvládl navážit. Na větší konflikt ale před zápasem nedošlo. Brazilský bojovník pouze vrátil slovní poklonu svému soupeři. „Po zápase se uvidí, kdo je dement," uvedl člen populárního American Top Teamu.

Plán Davida Kozmy pro titulovou bitvu je jasný. Utahat Apolla!Video: Sport.cz

Boj o Vémolu. Tak je nazván souboj dvou zahraničních bojovníků. Polský matador Marcin Naruszczka má za sebou v kleci již přes třicet zápasů. Jednička druhé největší polské organizace FEN vyzve Američana Erica Spicelyho, což je také velice zkušený bojovník, který absolvoval i sedm zápasů v UFC. Přestože má v zámořské organizaci pasivní bilanci, dokázal porazit i momentálně čtvrtého bojovníka žebříčku polotěžké váhy UFC Thiaga Santose.

Veterán UFC se chystá na soupeře, který všechny své zápasy ukončil v prvním koleVideo: Sport.cz

Zajímavě pojal vážení Viktor Pešta, kterého čeká souboj v polotěžké váze s Riccardem Nosigliou. Další bývalý bojovník organizace UFC nakráčel na váhu sebevědomě. Při vzájemném staredownu s italským soupeřem se pak nebál nafouknout z jeho žvýkačky pořádnou bublinu. Pohled dvaatřicetiletého ranaře z Apeninského poloostrova příliš přívětivý nebyl.

Bantamová pyramida o titulový pás představí na turnaji OKTAGON 24 pouze jeden semifinálový duel. I Češi mají svého zástupce. Filip Macek poměří síly s italským ranařem Lucou Iovinem. Třiatřicetiletý fighter z posledních šesti zápasů hned pět prohrál, přesto má stále v MMA pozitivní bilanci 13:6. Český ranař to má přesně naopak. Jedinou porážku z posledních šesti duelů mu připravil v roce 2019 Tomáš Deák.

Miroslav Brož si pro zápas s Jungwirthem nechal nabarvit číro. Bude za stříbrnou liškuVideo: Sport.cz

Více ale zaujal francouzský zápasník Arnold Quero. O kolik převážil limit bantamové váhy? Při prvním pokusu o celých pět kilo! Nevěřícná tvář promotéra Ondřeje Novotného dokreslovala celou situaci. Zřejmě došlo k neshodě v komunikaci, protože se Francouz zprvu domníval, že mu tato váha budu stačit. Quero na druhý pokus o kilogram stlačil váhu, ani to však nestačilo. Zápas byl zrušen a finský soupeř Janne Elonen-Kulmala si tak na první zápas v organizaci OKTAGON MMA bude muset počkat.

V rámci karty Prelims se představí bojovníci pražského Renegade gymu. Miroslav Brož se po porážce s Králem severu Janem Malachem pokusí zabrat v souboji s německým soupeřem Chrisitanem Jungwirthem. David Hošek nakonec nenastoupí do klece s Čečencem Tarhanem Ibragimovem, který do Brna nepřijel vinou zdravotních komplikací. Ukrajinec Oleg Nagorny se pokusí svého kolegu z východu plnohodnotně nahradit.

Sobotní turnaj OKTAGON 24 začíná v 18:00. Celý večer lze sledovat prostřednictvím placeného přenosu na webu oktagon.tv. Do boje půjde také téměř 250 kilogramů v rámci jednoho duelu! Čtyřiačtyřicetiletý Alexander Cverna a slovenský zápasník Štefan Vojčák. Zápas do váhy 125 kilo bude další perlou celého večera.

Reklama