Hlavní obsah

Fragomeni jako Rocky, píšou v Itálii o Krajově přemožiteli

MILÁN

I když italský boxer Giacobbe Fragomeni porazil Rudolfa Kraje v boji o titul profesionálního mistra světa v polotěžké váze po vyrovnaném průběhu díky rozpaky budícímu verdiktu sudího, vysloužil si oslavné ódy.

Článek

"Mistr jako Rocky. Ať už Rocky Marciano, mlátička, která šla stále vpřed, nebo Rocky Graziano, který bojoval v životě i v ringu. Giacobbe Fragomeni ztělesňuje obě tyto postavy, měl však menší boxerskou odvahu," napsal deník Il Giornale k pátečnímu duelu.

"Včera večer se dosáhl v 39 letech toho nejkrásnějšího ve svém životě. Stal se milánským mistrem světa v Miláně, jako dosud nikdo, což je další důvod, aby vstoupil do historie," konstatoval Il Giornale k zápasu, který by přerušen v osmém kole kvůli Fragomeniho roztrženému obočí. Podle italských médií zavinil jeho zranění Krajův neregulérní úder.

"Fragomeni předvedl své kvality, rány, odvahu a odhodlanost sedmkrát," napsal Il Giornale.

"Sen se stal realitou," uvedl Kata Web Sport. "V 39 letech přišel nejkrásnější okamžik jeho kariéry a možná i života, absolutní vrchol," dodal.

Vzhledem k Fragomeniho věku mu nelze předvídat skvělou budoucnost, napsal Il Tempo, ale je třeba mu složit poklonu za způsob, jakým se dokázal na toto utkání připravit a jak dokázal využít příležitosti, která se mu naskytla. "Nikdy není pozdě," uvedl list.

Reklama