Hlavní obsah

Kordista Jurka byl dvanáctý na SP v Kazani

Kazaň

Kordista Jakub Jurka obsadil dvanácté místo na Světovém poháru v Kazani, kterým se po téměř roční pauze, vyvolané koronavirovou pandemií, znovu rozběhla olympijská kvalifikace. Jednadvacetiletý olomoucký šermíř vyhrál v ruském dějišti sedm zápasů, než jej v boji o čtvrtfinále porazil 15:11 sedmý kordista světového žebříčku Bas Verwijlen.

Foto: Sport.cz

Kordista Jakub Jurka na archivním snímku slaví vítězství.

Článek

O kolo dřív skončil Martin Rubeš a obsadil v konkurenci 228 šermířů 21. místo. Oba v pátek vyhráli bez porážky své kvalifikační skupiny a postoupili rovnou do hlavní soutěže pro 64 nejlepších.

Z trojice českých kordistek došla nejdál ta nejmladší, osmnáctiletá Veronika Bieleszová. Momentální juniorská světová jednička po úspěchu v kvalifikaci vyhrála dva eliminační zápasy, v hlavním pavouku pak ale úřadující juniorská mistryně Evropy podlehla světové čtyřce Korejce Čche In-čong 12:15. Mezi 205 kordistkami obsadila Bieleszová 62. místo.

V Kazani postoupili z kvalifikačních skupin i Jiří Beran, Martin Čapek, Michala Pěchovová a Kateřina Saligerová, vesměs ale neprošli eliminačními předkoly.

Reklama

Související témata: