Hlavní obsah

Na dostihy v Pardubicích letos stát přispěje 3,4 milionu korun

Dostih Velká pardubická získá i pro letošní rok záštitu ministerstva zemědělství. Je s ní spojena státní podpora 3,4 milionu korun. Peníze může Dostihový spolek využít i na zbývající tři kvalifikace na dostih, řekl dnes novinářům náměstek primátora a předseda představenstva Dostihového spolku Pardubice Petr Kvaš (ODS).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žokej Lukáš Matuský žene Hegnuse do cíle 130. Velké pardubické. Ilustrační foto.

Článek

"Vláda zařadila Velkou pardubickou mezi významné kulturní a sportovní akce s podporou státu. Je to formou záštity ministra zemědělství," uvedl Kvaš. První kvalifikace se již uskutečnila a podpora se na ni nevztahuje.

Poprvé získal Dostihový spolek záštitu ministerstva zemědělství a státní podporu pro Velkou pardubickou a celou sezonu v roce 2019, když předtím přišel o hlavní sponzory. Česká pojišťovna s ním jako generální partner spojovala své jméno čtvrt století, závodiště opustil i dlouholetý titulární partner Agrofert. Vláda tehdy spolku schválila pět milionů korun. O rok později měl přislíbeno 2,4 milionu korun, ale protože se Velká pardubická konala kvůli epidemii koronaviru bez diváků, spolek státu vyúčtoval jen 1,2 milionu korun. "Druhá kvalifikace se koná v sobotu, počet diváků už je v podstatě bez omezení, do 2000," řekl Kvaš.

Reklama