Hlavní obsah

Naprostá šílenost. Serrasolses sjížděl zasněženou sopku na kajaku rychlostí 100 km/h

Villarrica/Praha

Kousek, z kterého se tají dech. Španělský kajakář Aniol Serrasolses si pro své fanoušky připravil hodně odvážný počin. Na zasněžené sopce Villarrica v Chile se se svým kajakem spustil z kopce a místy se krajinou řítil rychlostí až 100 km/h. Na jeho kaskadérský kousek se můžete podívat ve videu níže.

Aniol Serrasolses se řítil v kajaku rychlostí 100 km/h ze zasněžené sopky.Video: Reuters

 
Článek

Do Serrasolsesova repertoáru patří různé šílenosti jako skoky z vodopádů s flipy a jiné. Hladinu koryta rozbouřené řeky ale tentokráte Katalánec vyměnil za zasněžené pláně. A i na nich devětadvacetiletý Španěl předvedl triky, skoky a značně potlačený pud sebezáchovy.

Jeden z jeho desetimetrových skoků skončil nepříjemným pádem na obličej. „Byla to docela zábava, ale kajak opravdu není stvořený pro sníh, takže to je spíš jak jízda na saních. Sice jedete fakt rychle, ale nemáte nad tím skoro žádnou kontrolu," nechal se slyšet Serrasolses.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Aniol Serrasolses (@aniolserrasolses)

Sněhová jízda byla součástí jeho chilské expedice, během níž se Španěl pokoušel posouvat hranice jízdy na kajaku, jak je jeho zvykem. Na řece Captren nedávno předvedl dvojitý flip, což se žádnému kajakáři před ním nepodařilo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Aniol Serrasolses (@aniolserrasolses)

Reklama

Související témata: