Hlavní obsah

Rána kolenem do žeber, pěstí na bradu. Vítejte v Thajsku, kde poznáte dřinu i tygry

PRAHA

Thajsko. Asijské království jako stvořené pro chytání bronzu na plážích, užívaní si pohody a cestování. Nebo také každodenní dril, pot a odříkání pro bojovníky ultimátních zápasů, kteří sem vyjedou cepovat své tělo. Michal Hamršmíd je druhý případ. Tři týdny naslouchání thajským trenérům na ostrově Koh Samui. To vše kvůli zápasu, který ho čeká v Praze 3. prosince. Do klece s ním vkročí Eric Luke z American Top Teamu.

Foto: Michal Hamršmíd

Michal Hamršmíd (vlevo) při tréninku v Thajsku.

Článek
Fotogalerie

„Trénuji od pondělí do soboty. Mám dvě až tři fáze denně. Volno je jen v neděli, ale stejně ho trávím aktivně,“ představuje Hamršmíd svůj pracovní program.

V komplexu, který zahrnuje vše potřebné, najdete zahraniční bojovníky, ale i rekreační sportovce. Všichni si jezdí k místním pro rady a zkušenosti. A také pro dávku bolesti.

„Každé ráno začíná šestikilometrovým během. Nechybí ani „příjemné“ kopečky. Poté začíná první trénink,“ vykresluje obraz český bojovník, který si musí na tuto proceduru přivstat. Vybíhá se po sedmé, za rozbřesku.

Kombinace, nácviky na pytli, lapy, sparingy, boj s protivníkem. To vše jako nutná součást přípravy. Svižné tempo je samozřejmostí, není ideální pro necvičená těla. Dvě hodiny tréninku jsou cítit. Ale kdo má málo, přidá si. V této řadě stojí i jihlavský rodák. „Nejhorší je běh, ten nemám rád. Naopak nejlepší je vždycky konec,“ usmívá se Hamršmíd, který doufá, že mu tři týdny v exotickém prostředí pomohou k lepší formě.

„Zatím vždy pomohly. Ale je pravda, že mě v Praze čeká nejtěžší protivník, proto dřu, co to jde. Věřím, že po té dřině a odloučení zápas sedne mně,“ věří jedenatřicetiletý Čech.

Michal Hamršmíd (vpravo) při tréninku v Thajsku.foto: Michal Hamršmíd

Thajsko je ale pro Čechy především lokalitou pro dovolenou, nevyužít místní klima, by bylo hříchem. Ví to i Hamršmíd. „Mezi tréninky relaxuji u moře na pláži, zaplavu si a sem tam si i ve stínu zdřímnu, večer chodím na masáže. Občas se naskytne i nějaký výlet na odreagování. Tradičně zajdu k Velkému Buddhovi, do místní zoo na tygry a krokodýli, nebo si vyběhneme k vodopádům. Když vyjde čas, projedeme ostrovy, možná i potápění dopadne,“ přemýšlí už o neděli Hamršmíd, který si užívá skvělého počasí. Sluníčko, teploty kolem třicítky a strava, která se od české dosti liší.

„Tady je opravdu jiná a pro mě vynikající. Denně do sebe cpu ananas, meloun, mango, banány a hodně rýže s čímkoliv. Ještě než začnu upravovat váhu, tak si dopřávám večer taky dortíky a místní palačinky,“ představuje i druhou tvář thajského cepování Hamršmíd.

Večer dortík, ráno běh. A takto dokola tři týdny v thajském království v jihovýchodní Asii.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články