Hlavní obsah

Velký návrat! Vítěz z roku 2020 Hegnus přijede na Velkou pardubickou, uvede přehlídku

Vítěz z roku 2020 Hegnus se vrátí na Velkou pardubickou. Čtrnáctiletý hnědák loni aktivní kariéru ukončil, ale na místo svého největšího triumfu dorazí, aby uvedl přehlídku účastníků před tribunami. Českou hymnu při slavnostním zahájení zazpívá vokální uskupení 4 Tenoři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Radek Holčák a žokej Lukáš Matuský s koněm Hegnusem oslavují vítězství ve 130. ročníku Velké pardubické.

Článek

Hegnus vyhrál ročník, kdy na Velkou pardubickou vůli koronavirovým omezením nesměli diváci. Stejně jako žokej Lukáš Matuský a trenér Radek Holčák si tak nemohl užít ovace, které by mu za běžných okolností náležely.

"Pořadatelé mu nabídli čestnou funkci, aby si to mohl vychutnat s dvouletým odstupem. Je to pro mě velká čest a jsem potěšen, že Hegnus bude znovu v Pardubicích a že bude v takové roli," uvedl v tiskové zprávě jeho majitel František Ševců, v jehož stáji ve valašské Bystřičce si Hegnus užívá důchod.

Nedělní program odstartuje v 11:00 slavnostním zahájením. Státní hymnu zazpívají držitelé zlaté a platinové esky 4 Tenoři. Kvarteto Pavel Vítek, Marian Vojtko, Jan Kříž a Michal Bragagnolo bude společně hymnu zpívat poprvé. A těší se i na dostihové dění. "Sledujeme závod každý rok v televizi a letos poprvé jej uvidíme na vlastní oči," uvedl Vojtko. Seskupení 4 Tenoři má vazbu na Pardubice, protože ho založil místní rodák Janis Sidovský.

Reklama

Související témata: