Hlavní obsah

O hokejové dvacítce, kterou čekají Američané, o Pardubicích na Spengler Cupu i o extralize, která láká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nabitý hokejový program, který se tradičně vedle pohádek a komedií servíruje na závěr roku, je i tématem posledního letošního podcastu Za mantinelem. Ten je v hokejovém duchu rozdělen na třetiny. V té první se redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára věnují probíhajícímu šampionátu hráčů do 20 let, v té druhé prozatím úspěšnému pardubickému tažení na Spengler Cupu a ve třetí pak probírají aktuální dění v extralize.

Za mantinelem: O hokejové dvacítce, kterou čekají Američané, o Pardubicích na Spengler Cupu i o extralizeVideo: Sport.cz

 
Článek

Zatím jedna jasná porážka a jedna jasná výhra, zkrátka „dolů nahoru“, jak poznamenal v podcastu Martin Kézr. Vystoupení hokejové dvacítky na šampionátu v Göteborgu je zkrátka rozpačité, a tak bude zajímavé sledovat, jak si povede v pátečním odpoledni proti ultrafavoritovi ze Spojených států.

„Američané jsou považováni za vůbec největšího favorita turnaje. A hráči jako Brindley, Snuggerud, Hutson či Gauthier mají jedině zlatý plán,“ říká šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. A jeho kolega Sára připomíná, že Hutson nebo Gauthier si zahráli už na mistrovství světa dospělých, kde druhý jmenovaný nasázel sedm gólů (jen o branku méně než Kubalík).

Oba redaktoři chválí kouče Augustu i jeho kolegu Lásku, trenéra brankářů, za to, že Michael Hrabal po ne příliš vydařeném výkonu se Slováky – prohru vzal dokonce na sebe – dostal hned o den později důvěru proti Norsku. „Byla to kruciální otázka – nechat tam Hrabala a dát mu prostor se zvednout, nebo tam poslat Vondraše a trošku riskovat, jestli pak nechat Hrabala zvedat proti Americe. Nakonec ta volba se znalostí, jak to dopadlo, byla dobrou prací s gólmanem,“ míní Kézr.

Následně se zabývají solidními výkony Pardubic na Spenglerově poháru, které už jsou v semifinále a pokusí se tak o víkendu ukončit víc než 40leté čekání českého klubu na vítězství na tomto prestižním turnaji.

Nabitý program ale má i tuzemská extraliga, která znovu ukazuje, jak ve svátečním období láká. Při čtvrtečním kole bylo na čtyřech ze šesti stadionů vyprodáno, celkový průměr návštěvnosti od začátku sezony se začíná dostávat k číslu 5 500 diváků na zápas.

V rekordním ročníku 2019/2020 byl přitom průměr 5 724 fanoušků na utkání. To vzhledem k tomu, jak je soutěž vyrovnaná a že na programu je kupříkladu odložený a předem vyprodaný mač Sparty s Pardubicemi či zápas Karlových Varů s Plzní pod širým nebem (s kapacitou 22 tisíc diváků), rozhodně není nepřekonatelná cifra.

Oba reportéry zaujal i čtvrteční výsledek z Liberce, kde Kladno vyhrálo vysoko 8:4 a Jaromír Jágr si tu připsal svou jubilejní, stou asistenci v tuzemské nejvyšší soutěži.

Prosadí se gólově ještě před svými únorovými 52. narozeninami?

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama