Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Já trenérem reprezentace? Nemám odvahu mít takové sny, tvrdí Rulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cinklo mu stříbro a bronz. Ke druhému místu dovedl na mistrovství světa dvacítku, bronzovou placku bral v extralize s Pardubicemi. O hokejovém trenérovi Radimu Rulíkovi se pak mezi experty mluví jako o možném nástupci Kariho Jalonena u reprezentačního áčka. „Tohle nechci ani komentovat. Nevím, já jsem trenér Pardubic a možná dvacítky, to je všechno," zdráhá se v pořadu Příklep na Sport.cz spojovat své jméno se seniorskou reprezentací. „Nemám ani odvahu mít takové sny," říká skromně úspěšný kouč.

Příklep s úspěšným hokejovým trenérem Radimem Rulíkem.Video: Sport.cz

 
Článek

Úspěch české reprezentace do dvaceti let byl takřka senzací. Rukopis kouče Radima Rulíka byl znát, stejně jako fungující chemie mezi hráči a trenérským týmem. I proto se začalo Rulíkovo jméno zmiňovat v souvislosti s pozicí nástupce současného kouče Kariho Jalonena. S tím, že by si Radim Rulík splnil svůj životní sen, na hokejového nadšence a experta nechoďte. „Nežiju sny, žiju vždy prací, kterou mám a jsem rád za každý týden," svěří se.

Martín Kézr, šéfredaktor Sport.cz, však vidí variantu Rulík do budoucna jako vhodnou. „Přišlo by mi to logické. U áčka máme trenéra pod smlouvou do mistrovství světa 2024 a je třeba vidět, že za tři čtyři roky by měli tvořit základ národního týmu hráči současné dvacítky. A já bych byl rád, aby český hokej nenaháněl trenéra na poslední chvíli, ale aby přemýšlel koncepčně," podporuje Kézr v úvahách vizi, že by Rulík mohl opravdu v budoucnu koučovat i národní tým dospělých.

Příklep s úspěšným hokejovým koučem Radimem RulíkemVideo: Sport.cz

Rulík namítne, že v současnosti nemá dořešenou ani otázku svého dalšího působení u dvacítky. Je jasné, že tam by rád na práci navázal a proti není ani majitel pardubického Dynama Petr Dědek. „Je to varianta, uvidíme. Smlouvu zatím nemám, ale samozřejmě jsme v kontaktu s realizačním týmem, co jsme u toho byli letos. Sešli jsme se na osmnáctkách ve Švýcarsku, připravujeme program. Věřím, že tak na 95 procent to dopadne," svěří se kouč.

Hrozně přísný, ale férový. Stříbrný junior prozrazuje v pořadu Příklep, jak se hraje pod RulíkemVideo: Sport.cz

V pořadu Příklep Rulík prozradil, že na stříbrný úspěch týmu nevzpomíná. „Dívám se hlavně dopředu, nejsem vzpomínací typ. Samozřejmě mě těší, že ten šampionát klukům neskutečně pomohl, naskočilo jim sebevědomí, hráli v klubech velmi dobře," těší trenéra. „Medaile kluky nastartovala. Když si mladí věří, hned pak podávají lepší výkony."

Radim Rulík se v pořadu Příklep rozpovídal o tom, proč Pardubice nezvládly semifinálovou sérii s Třincem, kde vidí hlavní sílu Ocelářů. Zavzpomínal na spolupráci s trenérskými osobnostmi - Jaroslavem Holíkem, Ivanem Hlinkou, Markem Sýkorou či Miloslavem Hořavou. Promluvil o šancích české osmnáctky na právě probíhajícím MS.

Reklama