Hlavní obsah

Washington se pokusí zastavit LeBrona

O čem přemýšlet mají basketbalisté Washingtonu před svým druhým zápasem v play off. V tom prvním prohráli v Clevelandu s Kavalíry 86-97 a dnes se před návratem domů pokusí stav série srovnat.

Článek

Příčina jejich úvodní prohry má jméno LeBron James. Teprve jednadvacetiletý hráč nastoupil ke svému prvnímu zápasu v play off - a zazářil. Proti Washingtonu odehrál prakticky celé utkání, nastřílel 32 bodů při velmi dobré úspěšnosti, k tomu přidal 11 doskoků a stejný počet asistencí. Zastínil tak ostatní spoluhráče, byť například Donyel Marshall se svými třemi trojkami a celkově 19 body z lavičky na výhře Kavalírů také významně podepsal.

Největší rozdíl mezi oběma mužstvy byl ale v doskakování. Zatímco domácí hráči doskočili 52 míčů, Washington jich takto získal jen 36. Rozehrávač Gilbert Arenas, klíčový muž svého týmu, navíc brzy musel na lavičku kvůli osobním chybám, kterých nakonec nasbíral šest a závěr zápasu proto mohl sledovat jen jako divák. Dnešní úkol Washingtonu je jasný. "Musíme se postarat o jejich hvězdu," řekl kouč Washingtonu Eddie Jordan v narážce na LeBrona Jamese, kterého se jeho svěřenci pokusí brzdit i za cenu faulů. "LeBron je větší než většina hráčů z jejich týmu, vážně nevím, jestli to bude fungovat," pochybuje ale o taktice soupeře Jamesův spoluhráč Larry Hughes, který ještě loni oblékal dres Washingtonu.

Stejně jako v prvním zápase, i dnes je podle bookmakerů favoritem domácí tým, na kterého společnost Betandwin vypsala kurs 1.45. Věříte, že se Washington vrátí na svou palubovku za stavu 1:1 na zápasy? Pak si vsaďte na Wizards, kurs je 2.80.

Reklama