Hlavní obsah

Nosková - Cornetová 7:5, 1:6, 7:6Senzace! Nosková vyřadila přemožitelku světové jedničky! Sestini Hlaváčková se rozloučila s kariérou

Aktualizováno

Tři české tenistky se ve čtvrtek pokoušely napodobit Marii Bouzkovou a postoupit do čtvrtfinále turnaje WTA Tour Livesport Prague Open. Obrovského úspěchu dosáhla sedmnáctiletá Linda Nosková, která porazila přemožitelku Igy Swiatekové z Wimbledonu Francouzku Alizé Cornetovou 7:5, 1:6 a 7:6. Ze hry venku je Lucie Havlíčková, která podlehla světové dvojce Anett Kontaveitové 4:6, 3:6 a překvapivě i Barbora Krejčíková, nad jejíž síly byla Japonka Nao Hibinová 6:3, 6:7 (5:7), 3:6. Nedařilo se páru Lucie Hradecká a Andrea Sestini Hlaváčková, které prohrály ve čtvrtfinále s párem Murrayová, Katoová 3:6, 1:6. Hlaváčková tím uzavřela kariéru.

Senzace! Linda Nosková vyřadila Francouzku CornetovouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Vítězka letošního juniorského Roland Garros Lucie Havlíčková sehrála ve 2. kole Livesport Prague Open proti světové dvojce Anett Kontaveitové bojovné utkání, favorizované Estonce ale podlehla 4:6, 3:6. Nasazená jednička vyzve ve čtvrtfinále Anastasii Potapovovou z Ruska, která porazila Číňanku Ču Lin (6:4, 7:6).

Sedmnáctiletá Havlíčková se do druhého kola podniku WTA dostala poprvé v kariéře. Od finalistky loňského Turnaje mistryň Kontaveitové ji v žebříčku dělí 785 míst, nicméně začala bojovně. Ve třetí hře ale přišla o podání, zatímco rodačka z Tallinnu nezaváhala.

Také ve druhém setu se Havlíčková favoritky nezalekla. Nezlomil ji ani ztracený servis v úvodu a hned Kontaveitové brejk oplatila. Ve třetím gemu odvrátila tři brejkboly a dál držela s druhou hráčkou světa krok. Kontaveitová ale za stavu 3:3 prolomila servis české juniorky znovu a třemi gamy v řadě slavila po hodině a 14 minutách postup mezi nejlepší osmičku.

Lucie Havlíčková potrápila světovou dvojku. Po prohře mi ještě nikdy toilk lidí negratulovalo.Video: Sport.cz

Krejčíková končí

Duel dvojnásobné vítězky loňského French Open Krejčíkové s Hibinovou se dlouho nesl ve znamení ztracených servisů. Šestadvacetiletá rodačka z Brna přišla v úvodu dvakrát o podání, díky třem brejkům se ale ujala vedení. V závěru prvního setu prolomila servis japonské soupeřky ještě jednou a proměnila třetí setbol.

Ve druhé sadě měla Krejčíková další dva brejky. Za stavu 5:3 podávala na výhru v zápase, šanci ale nevyužila. Hru neukončila ani později ani za stavu 6:5 při podání soupeřky a neměla ani jeden mečbol. Ve zkrácené hře uspěla po třetím využitém setbolu Japonka (7:5).

Děláte si srandu? Ptala se Barbora Krejčíková rozhodčích. Jejich výroky se jí vůbec nelíbilyVideo: Sport.cz

Rozhodnutí padlo v osmé hře třetího setu, poté co Hibinová získala brejk na 5:3. Při jejím servisu pak měla Krejčíková čtyři brejkbolové příležitosti, znovu ale neuspěla. Obhájkyně titulu v utkání využila 7 z 22 šancí na brejk a udělala osm dvojchyb.

Barbora Krejčíková titul v Praze neobhájí. Slzy po prohře s Japonkou HibinovouVideo: Sport.cz

Senzační výhra Noskové

Vítězka loňského juniorského Roland Garros Nosková seznačně porazila Francouzku Alizé Cornetovou 7:5, 1:6 a 7:6 a narazí v příštím duelu právě na Hibinovou, 251. hráčku světa. Z českých hráček v turnaji pokračuje ještě Marie Bouzková, jež vyzve v pátek v boji o semifinále Rusku Oksanu Selechmetěvovou. Turnajová jednička Kontaveitová se v dalším kole utká s Anastasií Potapovovou z Ruska, která porazila Číňanku Ču Lin 6:4, 7:6.

"V těch dospělých je to určitě mé největší vítězství v kariéře. Vyhrála jsem nějaké turnaje, ale to byly ITF. Tohle je WTA, téhle výhry si proto cením nejvíc. Navíc je to proti hráčce z první stovky, což se mi ještě nepodařilo," řekla na tiskové konferenci Nosková.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Linda Nosková v zápase proti Alizé Cornetové

Svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy vykročila za životním vítězstvím proti 38. hráčce světa Cornetové už v úvodní sadě, kterou vyhrála v koncovce. Čtvrtfinalistka posledního Wimbledonu, kde ukončila vítěznou sérii světové jedničky Igy Šwiatekové, se ale oklepala, ve druhé sadě dominovala a vynutila si třetí set.

V něm přišla každá tenistka jednou o servis a utkání dospělo do zkrácené hry. V ní 112. hráčka světa Nosková prohrávala 0:2, šesti míčky za sebou ale k radosti publika tie-break otočila a měla k dispozici čtyři mečboly.

Cornetová se ale ani tentokrát nevzdala, všechny odvrátila a podobně si vedla i při pátém mečbolu za stavu 6:7. Teprve až když si Nosková vynutila šestou šanci na ukončení zápasu, tak kapitulovala.

Sestini Hlaváčková se rozloučila s kariérou

Lucie Hradecká a Andrea Sestini Hlaváčková prohrály s párem Murrayová, Katoová 3:6, 1:6. Hlaváčková tím uzavřela kariéru.

Pětatřicetiletá tenistka a bývalá světová trojka v deblu s dlouholetou parťačkou Hradeckou, s níž získala dva grandslamové tituly nebo stříbro z olympiády v Londýně, vypadla ve čtvrtfinále. V duelu proti dvojici Murrayová, Katoová nezaznamenaly Češky ani jeden brejk. Fanoušci po zápase odměnili Hlaváčkovou potleskem, oficiální ceremoniál na rozloučenou s vítězkou 27 turnajů ve čtyřhře se uskuteční v sobotu.

Lehečka si semifinále v Kitzbühelu nezahraje

Dvacetiletý tenista Jiří Lehečka si semifinále v Kitzbühelu nezahraje. Ve čtvrtfinále prohrál 6:4, 5:7 a 5:7 s třetím nasazeným Robertem Bautistou ze Španělska.

Lehečka do zápasu vstoupil dobře a po zisku prvního setu se ve druhém dostal do vedení 5:3. Čtyřiatřicetiletý Bautista ale poté ziskem čtyř bodů za sebou skóre otočil a vyrovnal na 1:1.

V rozhodující sadě 68. hráč žebříčku Lehečka prohrával 0:2, ale dokázal vyrovnat. Krok se světovou dvacítkou držel až do stavu 5:6, kdy sice odvrátil dva mečboly, ale servis nakonec neudržel a na druhé semifinále v kariéře nedosáhl.

PRAHA (tvrdý povrch, dotace 251 750 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo:
Kontaveitová - Havlíčková 6:4, 6:3
Hibinová - Krejčíková 3:6, 7:6 (7:5), 6:3
Cornetová - Nosková 5:7, 6:1, 6:7 (7:9)
Potapovová (7-Rus.) - Ču Lin (Čína) 6:4, 7:6 (10:8)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Katová, Murrayová (3-Jap./Brit.) - Hradecká, Sestini Hlaváčková (ČR) 6:3, 6:1
Turnaj žen ve Varšavě (antuka, dotace 251.750 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Paoliniová (10-It.) - Burelová (Fr.) 6:1, 6:7 (1:7), 6:0
Golubicová (Švýc.) - Mladenovicová (Fr.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:1
Baindlová (Ukr.) - Erraniová (It.) 6:2, 3:0 skreč.
Šwiateková (1-Pol.) - Leeová (Rum.) 6:3, 6:2,
Garciaová (5-Fr.) - Cocciarettová (It.) 6:3, 7:5
Martičová (8-Chorv.) - Chwaliňská (Pol.) 6:3, 3:6, 6:3
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dzalamidzeová, Golubicová (3-Gruz./Švýc.) - Voráčová, Kaniaová-Chodunová (ČR/Pol.) 6:3, 6:4
Tenisový turnaj mužů v Kitzbühelu (antuka, dotace 597.900 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bautista (3-Šp.) - Lehečka (ČR) 4:6, 7:5, 7:5
Ramos (5-Šp.) - Martínez (7-Šp.) 6:4, 6:2
Turnaj mužů v Umagu (antuka, dotace 597,900 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Agamenone (It.) - Báez (4-Arg.) 3:6, 6:1, 7:5
Cecchinato (It.) - Musetti (8-It.) 6:4, 6:3
Bagnis (Arg.) - Moutet (Fr.) 6:3, 6:1
Turnaj mužů v Atlantě (tvrdý povrch, dotace 792.980 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Mannarino (Fr.) - Martin (USA) 7:5, 6:3
Isner (2-USA) - Shelton (USA) 7:6 (10:8), 4:6, 7:6 (7:3)
De Minaur (3-Austr.) - Duckworth (Austr.) 6:4, 6:4
Brooksby (6-USA) - McDonald (USA) 6:3, 6:4.

Reklama