Hlavní obsah

Tvrdá palba tenisové legendy: Serena ztrácí dech, čím delší zápas je, tím hůř hraje!

Devět grandslamů v řadě bez titulu, vše proložené "jen" čtyřnásobnou finálovou účastí. Ani letošní US Open na tom nic nezměnilo. Pro Serenu Williamsovou jde vůbec o nejdelší čekání na triumf z turnajů velké čtyřky v kariéře. A podle legendárního Matse Willandera je dost pravděpodobné, že se ho už ani nedočká. "Její sen mizí, už na něj nedosáhne," věští expert.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Serena Williamsová se podle expertů už dalšího grandslamového vítězství nedočká.

Článek
Fotogalerie

Byl to boj, ze semifinálové bitvy však nakonec odcházela po setech 1:6, 6:3 a 6:3 vítězně Viktoria Azarenková. Běloruska si tak o trofej zahraje s obhájkyní titulu Naomi Ósakaovou, Serena se naopak může chystat na svůj další pokus na blížícím se Roland Garros.

Podle sedminásobného grandslamového šampiona Matse Wilandera je však čím dál tím více pravděpodobné, že vysněného 24. titulu z turnajů velké čtyřky, a tím pádem dorovnání rekordu Margaret Courtové, už nedosáhne. "Serena ztrácí půdu pod nohama, každým dalším grandslamem je to znát víc. Čím dál tím více soupeřek si na ni věří. Když s ní prohrají, tak často až po boji a ve třech setech," říká legendární Švéd.

Wilanderova slova potvrzuje fakt, že Serena Williamsová od restartu sezony odehrála jedenáct zápasů, jen ve dvou však zvládla utkání vyhrát ve dvou setech. "Tohle není dobré pro její sebevědomí. Ona je zvyklá vyhrávat zápasy jednoduše. Navíc mi přijde, že když jde duel do koncovky, úroveň Sereniny hry je čím dál tím horší."

A šestapadesátiletý Wilander, který pro Eurosport komentuje grandslamové turnaje, legendu nešetří ani nadále. "Serena už prostě není tak dobrá, jak bývala a ostatní hráčky vědí, že ji můžou porazit. Už nikdy nebude vítězit dvakrát 6:2, jak tomu bylo v minulosti. Ano, pořád má velkou kvalitu, ale ta klesá. Mladé hráčky se jí nestále přibližují a už se nebojí," pokračuje expert.

"Serenin sen je jasný, vyhrát 24. grandslamový titul. Ale upřímně, myslím, že se jí to už nepodaří. Ona ví, že je nejlepší hráčkou světa a chce pořád vyhrávat, nenávidí porážky a miluje tenis. Ale už lepší nebude, prostě čas nezastaví," uzavírá Wilander.

Reklama

Související témata: