Hlavní obsah

Martincová - Čang Šuaj 6:3, 6:2Výborně! Martincová se probila v Nottinghamu do semifinále. Murray si poradil s Tsitsipasem

Aktualizováno

Tenistka Tereza Martincová porazila na turnaji v Nottinghamu čtvrtou nasazenou Čang Šuaj z Číny 6:3, 6:2 a zahraje si poprvé v této sezoně semifinále. Sedmadvacetiletá Češka neztratila na tamní trávě znovu ani set a probojovala se mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje WTA poprvé od loňského července. V boji o finále vyzve Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, která překvapivě zdolala světovou pětku a turnajovou jedničku Marii Sakkariovou z Řecka 6:4, 4:6, 6:3.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Tereza Martincová na turnaji v Nottinghamu.

Článek
Fotogalerie

Šedesátá hráčka světa Martincová vyhrála tři zápasy za sebou poprvé v tomto roce a oplatila Čang Šuaj šest let starou porážku z kvalifikace na Australian Open. Zároveň vyrovnala poměr vzájemných zápasů na 1:1.

Rodačka z Prahy neztratila v souboji s o šest let starší soupeřkou ani jednou servis, naopak Číňanku čtyřikrát brejkla. Po hodině a třinácti minutách využila hned první mečbol.

Sedmadvacetiletá Martincová se dostala do semifinále turnaje WTA popáté v kariéře a zabojuje o druhou finálovou účast. Dosud hrála o titul jen na loňském turnaji v Praze, kde prohrála s krajankou Barborou Krejčíkovou. Na kontě má čtyři tituly z turnajů nižší kategorie ITF.

Se semifinálovou soupeřkou Haddadovou Maiaovou se Martincová utkala v minulosti dvakrát, v obou případech prohrála. Také Brazilka usiluje o druhé finále na turnaji WTA v kariéře.

Murray si vyšlápl na Tsitsipase a je ve Stuttgartu v semifinále

Britský tenista Andy Murray porazil ve čtvrtfinále turnaje ve Stuttgartu nasazenou jedničku Stefanose Tsitsipase z Řecka 7:6, 6:3 a připsal si po šesti letech první výhru proti hráči z elitní pětky žebříčku ATP. Bývalý první hráč světového pořadí, který se vrací mezi elitu po vleklých potížích s kyčlemi a opakovaných operacích, zdolal aktuálně pátého hráče světa za hodinu a čtyřicet minut.

"Myslím, že jsem si vedl dobře. Soupeř v prvním setu podával skvěle a měl jsem jen málo šancí. Když si ale vytvářel příležitosti při mém servisu, zůstal jsem silný. V tie-breaku jsem to pak zvládl a ve druhém setu jsem zůstal u dobrého servisu, zatímco ten jeho už slábl," řekl Murray v rozhovoru na kurtu.

Pětatřicetiletý Brit naposledy uspěl proti podobně vysoko umístěnému hráči v žebříčku v roce 2016, kdy porazil ve finále Turnaje mistrů Novaka Djokoviče. Dvojnásobnému vítězi Wimbledonu patří aktuálně v žebříčku ATP 68. místo.

V semifinále Murray narazí na Australana Nicka Kyrgiose, jenž postoupil po skreči svého soupeře Mártona Fucsovicse z Maďarska.

NOTTINGHAM (tráva, dotace 251 750 eur)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Čang Šuaj (4-Čína) - Martincová (ČR) 3:6, 2:6
Haddadová Maiaová (7-Braz.) - Sakkariová (1-Řec.) 6:4, 4:6, 6:3
Golubicová (Švýc.) - Tomljanovicová (5-Austr.) 6:2, 7:6 (8:6)
HERTOGENBOSCH (tráva)
Muži (dotace 725 540 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Van Rijthoven (Niz.) - Gaston (Fr.) 7:6 (7:2), 6:4
Mannarino (Fr.) - Nakashima (USA) 6:7 (5:7), 6:1, 6:4
Auger-Aliassime (2-Kan.) - Chačanov (5-Rus.) 7:6 (7:5), 6:4.
Ženy (dotace 251 750 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kuděrmětovová (6-Rus.) - Bencicová (2-Švýc.) 6:4, 6:2
Sabalenková (1-Běl.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:5)
Alexandrovová (7-Rus.) - McNallyová (USA) 6:0, 6:1.
STUTTGART (tráva, dotace 769 645 eur)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Otte (Něm.) - Bonzi (Fr.) bez boje.
A. Murray (Brit.) - Tsitsipas (1-Řec.) 7:6 (7:4), 6:3
Kyrgios (Austr.) - Fucsovics (Maď.) 7:6 (7:3), 3:0 skreč.

Reklama