Hlavní obsah

Přemožitelka Plíškové po senzační výhře plakala: To je pro babičku, která už není mezi námi

Jak na emoční centrifuze si po senzačním skalpu Karolíny Plíškové musela připadat tenistka Katie Boulterová. Hráčka druhé stovky světového žebříčku ve druhém kole Wimbledonu vyřadila loňskou finalistku po dramatické bitvě 3:6, 7:6 (7:4) a 6:4. Pětadvacetiletá Britka na jedné straně prožívala radost ze životního triumfu na centrálním dvorci All England Clubu, na straně druhé se jí zmocňovaly pocity smutku. Myslela totiž na babičku, která před dvěma dny zemřela. Plačící Boulterová to přiznala divákům bezprostředně po konci utkání.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Domácí tenistka Katie Boulterová v utkání s Karolínou Plíškovou během druhého kola Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

„Těžko se mi hledají slova. Ještě teď se třesu," řekla ke svému výkonu hráčka, která v minulosti patřila k velkým nadějím ostrovního tenisu, ale její dobře rozjetou kariéru brzdily zdravotní trable.

„Můj proslov bude plný emocí. Moje babička před dvěma dny zemřela. Chtěla bych jí tohle vítězství věnovat," řekla po triumfu rodačka z Leicesteru, která si s Plíškovou dokázala poradit podruhé během krátké doby. Světovou sedmičku porazila také minulý týden v Eastbourne.

Foto: @SportingLifeFC, Twitter

Britská tenistka Katie Boulterová pláče. Po senzační výhře nad Karolínou Plíškovou přiznala, že se vyrovnává se ztrátou v rodině.

Když Boulterová, které aktuálně patří 118. příčka světového žebříčku, ovládla dramatickou druhou sadu v tie breaku, její pohled hned mířil do lóže, kde seděla její rodina včetně rodičů, bratra a dědečka. Až po konci duelu vyšlo najevo, proč bylo utkání pro celou rodinu tak emotivní.

„Je to pro mě splněný sen. Pokud se na vás fanoušky budu moci spolehnout i dál, mohla bych dojít hodně daleko," slíbila ještě domácímu publiku.

Boulterová se o nejlepší šestnáctku turnaje střetne s francouzskou tenistkou Harmony Tanovou.

Reklama