Hlavní obsah

Sorry, nemám raketu. Humbert se i přesto na Wimbledonu postaral o senzaci

Na londýnském grandslamu není nouze o kuriózní momenty. Jeden z nich byl také k vidění před začátkem utkání druhého kola mezi světovou šestkou Casperem Ruudem a 112. hráčem žebříčku Ugem Humbertem. Ten si totiž na kurt nakráčel bez rakety. Jeho roztržitost si možná vybrala daň v první sadě, kterou prohrál, ale poté už se dokázal zkoncentrovat a překvapivě nasazenou trojku vyřadit.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Francouz Ugo Humbert na returnu v zápase s Ruudem.

Článek

Zápas druhého kola Wimbledonu mezi Norem Ruudem a Francouzem Humbertem musel být kvůli dešti o více jak hodinu a půl odložen. Hráč ze druhé stovky světového žebříčku tak měl dost času na to se pořádně připravit. Jenže ouha, když rozhodčí vyzval oba hráče k tomu, aby se rozpinkali, Francouz neměl s čím hrát.

Ačkoliv na kurt přišel s velkou červenou taškou, rakety v ní nebyly. „Nemám žádnou raketu – omlouvám se," hlesl. Trapná chvilka však naštěstí netrvala dlouho a Humbert za chvíli svíral v rukou tři rakety.

Roztržitost možná ovlivnila jeho výkon v prvním setu, který ztratil za půl hodiny poměrem 3:6. Pak už však žádné zaváhání nepřipustil a zápas proti světové šestce ovládl poměrem 3:6, 6:2, 7:5 a 6:4. Ve třetím kole narazí v pátek ve 12 hodin SEČ na Belgičana Davida Goffina.

Reklama