Hlavní obsah

Veslaři další finále nepřidali. Antošová i mužský dvojskif obsadily v semifinále čtvrté místo

Postup dvojskifu lehkých vah Vraštil, Šimánek nikdo další z českých veslařů na ME už nenapodobil. Ze šesti lodí se tak dostala do finále jediná, která pojede závod o medaili v neděli po poledni.

Foto: Lukas Barth, Reuters

Záběr z ME ve veslování.

Článek

Podrazil s Cincibuchem v semifinále dvojskifů nestačili na Španěly, Srby a Litevce, od postupu je na čtvrtém místě dělily čtyři sekundy. „Klukům to tady nejezdí, jak bychom šichni chtěli," připustil trenér Michal Vabroušek.

Skifařka Antošová prohrála boj o poslední finálovou místenku s Norkou Kristiansenovou ve druhé polovině dvoukilometrové trati, když české veslařce úplně došly síly a na čtvrté příčce v cíli ztrácela přes sedm vteřin. Obě v sobotním semifinále neúspěšné reprezentační lodě čeká v neděli dopoledne boj o sedmé až dvanácté místo, kdy se představí v B finále i lehký dvojskif žen.

Dvojka bez kormidelnice ve složení Novotníková, Flamíková, jela B finále už v sobotu a skončila v něm druhý, když ji předjela jen italská loď, což pro veslařky z Pardubic znamená konečné osmé místo.

„Vystartuješ, potřebuješ jet moc a moc rychle, zkusíš nastoupit, dáš do toho všechno a doufáš, že to vyjde co nejlépe," takhle s úsměvem komentovaly své vystoupení. Obě stále vidí prostor na zlepšení, být rychlejší a všechno udělat na maximum se budou snažit už při zářijovém MS v Račicích.

Mužská párová čtyřka v sestavě Zima, Šišma, Neděla, Fleissner skončila v B finále až pátá, takže celkově obsadí 11. příčku.

Reklama

Související témata: