Hlavní obsah

Slovenská invaze do Špindlerova Mlýna. Uzavřené centrum, hukot až na start

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřech letech se Světový pohár sjezdařů vrátil do Česka. Jenže domácí vlajky byly ve Špindlerově Mlýně v menšině, areál ve Svatém Petru ovládli slovenští fanoušci. „Peťa, Peťa,“ ozývalo se ještě pár minut po závodě, byť Petra Vlhová skončila ve slalomu Světového poháru těsně pod stupni vítězů. Tento týden už potřetí…

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenští fanoušci ve Špindlerově Mlýně.

Článek
Fotogalerie

„Odvezu si domů pytel brambor,“ hořce se pousmála Vlhová, která tentokrát sledovala cestu Mikaely Shiffrinové za jejím 85. triumfem kariéry s odstupem více než sekundy a půl. V jednom se ale obě slalomové hvězdy shodly. „Fanoušci byli úžasní, slyšela jsem je až na startu,“ děkovala Vlhová.

A Shiffrinová jen o chvilku později do mikrofonu Mezinárodní lyžařské federace hlásila: „Viděla jsem spoustu slovenských vlajek a slyšela vás až tam nahoře. Byli jste úžasní.“ Odpovědí jí byl další velký aplaus oceňující její lyžařské umění i vystupování.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Czech Ski & Snowboard (@czeskisnowboard)

Areál pod černou sjezdovkou se dvěma tribunami se plnil už od rána, v 8 hodin policie příjezd do centra Špindlerova Mlýna zavřela. Další auta už musela parkovat ve Vrchlabí, odkud diváky kyvadlová doprava vozila zdarma ke sjezdovce. Někteří fanoušci tak dorazili až v průběhu 1. kola, celkem jich podle pořadatelů na místě sledovalo závody na 9700.

Teplota pod nulou pomáhala udržet trať v dobrém stavu po obě kola, a i když nesvítilo sluníčko, podmínky byly také pro diváky vcelku přívětivé.

Příznivci Vlhové vyzbrojení čepicemi s heslem „peťa je lyžovanie“ a vlajkami byli v jasné převaze, k tomu se v hledišti objevilo pár českých a amerických vlajek.

A veselo bylo mezi Slováky i při odchodu z areálu, byť jejich hvězda se na sebe zlobila. „Jsem na sebe dost naštvaná, druhé kolo jsem hodně pokazila. Vůbec jsem nelyžovala,“ vyčítala si Vlhová, která ve Špindlerově Mlýně vyhrála před čtyřmi lety obří slalom.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články