Hlavní obsah

Český americký fotbal odstartoval virtuální ligu

Praha

Deset celků rozehrálo první ročník domácí virtuální ligy v americkém fotbalu. Proti sobě v ní stojí například úřadující šampioni Prague Lions nebo třetiligoví Litvínov Hunters. Organizátory překvapilo, jaký je o jejich sport v podobě videohry zájem mezi fanoušky.

Foto: Martin Tajč

Kvůli pandemii koronaviru byl odložen začátek domácí ligové sezony amerického fotbalu.

Článek

"Zájem o streamované přenosy předčil naše očekávání. Lidi se zajímají o rozpis, pravidla a chtějí dopředu dát vědět, kdy jednotlivé duely budou," uvedl v tiskové zprávě Radim Kroulík z České asociace amerického fotbalu, která eligu pořádá.

Liga amerického fotbalu měla v Česku začít před dvěma týdny, ale kvůli pandemii koronaviru se stejně jako veškeré sportovní soutěže zatím nekoná. Proto se rozjela alespoň ta virtuální prostřednictvím simulace Madden NFL.

"Ve tříčlenných týmech musí být vždy alespoň dva hráči z klubu," vysvětlil Kroulík. Možnost přihlásit se využilo deset týmů, které byly rozděleny do skupin Východ a Západ. Rozpis základní části je do poloviny května, pak je v plánu semifinále.

Virtuální liga nemusí být jen jednorázovou výplní do doby, než se rozeběhnou soutěže na hřištích. "Může to být pro nás cesta, jak oslovit mládež a kromě esportu je přivést i k tomu skutečnému americkému fotbalu," konstatoval Kroulík.

Reklama

Související témata: