Hlavní obsah

Neskutečný Jágr. Pro Kladno vystřelil postup do finále extraligy

Praha

Před osmi týdny musel legendární Jaromír Jágr překousnout sestup svých Rytířů z hokejové extraligy. Během pandemie koronaviru, kdy zastavily sportovní akce a fanoušci hltají svět esports, bylo kolem chlapíka s číslem 68 na dresu pořádně živo. Kladenskému týmu totiž vystřelil postup do finále extraligy ve hře NHL 20. Soupeřem tam bude Rytířům v pátek Mladá Boleslav. O třetí místo si to rozdá Kometa Brno a Dynamo Pardubice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr z Kladna.

Článek

Jaromír Jágr je prostě hvězda. Bez debaty. Klanělo se mu zámoří, ostře sledovaný byl při působení v KHL a extraligové i prvoligové stadiony vyprodával i po návratu do Česka. Nic na tom nemění současný propad Rytířů do druhé nejvyšší soutěže. Kvality hokejové legendy jsou vidět, i když se hraje esports hokejová liga na konzolích PlayStation 4.

Právě tam úřadoval Jaromír Jágr, když v rozhodujícím pátém semifinále vstřelil v prodloužení rozhodující gól a poslal Rytíře do bojů o titul.

„Mladá Boleslav je velkým favoritem. Na to, že získá titul je vypsaný kurz 1,55:1. Boleslavi věří šestadevadesát procent tipérů," říká Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance. Na Kladno jde sázet také u Tipsportu v kurzu 2,30:1. Finále bude vysílat O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: