Hlavní obsah

Šok a zničující rána! Fotbalový svět oplakává Maradonu. Pelé, Messi a spol. píší dojemné vzkazy

Celý fotbalový svět se ponořil do smutku a truchlení. Nejpopulárnější sport planety zasáhlo úmrtí jednoho z nejlepších hráčů všech dob Diega Maradony, který ve středu v 60 letech podlehl infarktu. Kondolence a dojemné vzkazy po skonu legendy proudí z celého světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Diego Maradona, jeden z nejlepších fotbalistů všech dob, zemřelVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

„Dnes přišla smutná zpráva. Ztratil jsem milého kamaráda a svět přišel o legendu. Je toho spousta co říct, ale prozatím jen - nechť Bůh dá jeho rodině sílu. Jednoho dne, doufám, si spolu zahrajeme fotbal v nebi," napsal na Instagramu fenomenální Brazilec Pelé, jenž se právě s Maradonou dlouho dělil o pomyslný titul nejlepšího hráče historie.

Smutná zpráva pochopitelně velmi zasáhla i celou Argentinu, která slavnou hvězdu navzdory všem jeho skandálům, bezmezně zbožňovala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pelé (@pele)

„Maradona byl a navždy bude hrdinou našeho fotbalu. Symbolem, jenž dokázal přenést barvy argentinské vlajky do každého koutu planety. Diego díky svému nepopsatelnému a nepřekonatelnému talentu definoval jednu éru. Fotbalová planeta si tě bude pamatovat navždy," stojí v prohlášení argentinské fotbalové reprezentace.

Připojil se i prezident země Alberto Fernandez, jenž vyhlásil třídenní státní smutek. „Vynesl jsi nás na vrchol světa. Udělal jsi nás neskonale šťastnými. Byl jsi největší ze všech. Díky, že jsi existoval. Navždy nám budeš chybět," tweetoval Fernandez.

Stranou nezůstal ani Maradonův nástupce Lionel Messi. „Velmi smutná zpráva pro všechny Argentince a celý fotbal. Odešel, ale neopustil nás, protože Diego je věčný. Nezapomenu na krásné chvíle, které jsem díky němu zažil. Soustrast jeho rodině a přátelům," napsala současná hvězda Argentiny a Barcelony.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Leo Messi (@leomessi)

I katalánský velkoklub, jehož barvy Maradona také hájil, se pochopitelně připojil k truchlícím.

Velkou ránu způsobil jeho skon i Neapoli, kterou dovedl k prvním dvěma mistrovským titulům. Ta označila Maradonovu smrt za „zničující ránu."

„Smutníme. Cítíme se jako boxer po knokautu. Jsme v šoku," řekl mluvčí italského klubu Nicola Lombardo.

Zemřel Diego MaradonaVideo: Latin America News Agency, Reuters

Reklama