Hlavní obsah

Ústí - Žižkov 4:1Ústecký válec dál ničí konkurenci, slaví páté vítězství. Budějovice poprvé ztratily

Ústí nad Labem

Fotbalisté Ústí nad Labem pokračují ve skvělém vstupu do nové druholigové sezony. Severočeši porazili v předehrávce Viktorii Žižkov vysoko 4:1, vyhráli i páté kolo a bez ztráty bodu vedou neúplnou tabulku. Na domácím hřišti zabrala Zbrojovka Brno, když zvítězila nad Českými Budějovicemi 2:1.

Článek

Ústí navazuje na povedený závěr minulé sezony, v níž vyhrálo posledních pět kol a zachránilo se. Proti Žižkovu se do 12. minuty dvakrát trefil Jindráček, za tři minuty sice snížil hostující Musa, ale pak už skórovali jen domácí. Ještě do přestávky zvýšil z přímého kopu Miskovič a na 4:1 upravil v závěru po rohu Leibl.

Horejše štval první poločas

„Do pauzy jsme podali špatný výkon. Prohráli jsme většinu osobních soubojů a velké problémy nám dělal urostlý útočník Magera. Inkasovali jsme skoro stejné góly, při obou jsme nedůsledně obsadili protihráče," štvalo trenéra Jihočechů Davida Horejše.

Po změně stran se jeho mužstvo zlepšilo. „Hráli jsme skoro na jednu bránu, avšak nevytvořili jsme si moc střeleckých příležitostí. Chyběl nám větší tlak v soupeřově šestnáctce. I proto jsme jenom snížili a neodvezli si ani bod," hodnotil Horejš.

V minulosti oblékal jako hráč brněnský dres. „Prožil jsem zde krásný rok, mám tady pořád řadu známých, s nimiž jsem teď poklábosil. Moc jsem chtěl v Brně vyhrát, ale žádnou speciální prémii jsem pro kluky v kabině nevypsal. Možná proto to nedopadlo," zavtipkoval budějovický kouč.

Góly by Magera vyměnil za body

Vedoucí branku Zbrojovky vstřelil hlavou Lukáš Magera, který po přestupu z Mladé Boleslavi zaznamenal za Brno gól v každém z pěti dosud odehraných utkání. „Je super, že mi to padá. Pár branek bych ale klidně vyměnil za to, kdybychom měli víc než sedm bodů," přiznal.

Liboval si, že Brňané zahráli mnohem kompaktněji než v předchozím nepovedeném duelu na Žižkově. „Zápasu prospělo, že Budějovičtí chtěli hrát otevřený fotbal. Nás samozřejmě trochu poznamenalo jejich snížení na 1:2 na začátku druhého poločasu. Víc jsme se poté zaměřili na defenzívu se snahou o rychlé brejky. Chtěli jsme sice vzadu udržet čisté konto, ale hlavně že jsme zvítězili. Třeba se nám to podaří za týden v Prostějově," přemítal Magera.

To, že Zbrojovka po pauze přenechala iniciativu hostům, si uvědomoval i stoper Lukáš Vraštil. „Dobře jsme ale potom bránili v bloku a skoro do žádné šance jsme je nepustili," tvrdil. Věděl, že jeho celek, jemuž vstup do sezóny příliš nevyšel, už potřeboval konečně zabrat. „Povedlo se a radši nebudeme vyhlašovat, že už se konečně chytíme. Chceme ale samozřejmě uspět ve středu v poháru ve Žďáru nad Sázavou a pak i v sobotu ve druhé lize v Prostějově. Zkrátka musíme makat naplno dál," plánoval.

Vraštilovi bylo původně přiznáno autorství druhé brněnské trefy, potom však rozhodčí označili gól v budějovické síti jako vlastní. „Bylo to tak. Já jsem míč podběhl, ale vzápětí jsem viděl, že skončil v síti. I tak jsem před hostující bránou udělal pořádný kus práce," smál se.

5. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 4:1 (3:1)
Branky: 8. a 12. Jindráček, 36. Miskovič, 86. Leibl - 15. Musa. Rozhodčí: Matejček - Vitner, Vaňkát. ŽK: Brak - Žežulka, Dočekal. Diváci: 1835.
Ústí: Lindr - Strada, Brak, Pimpara, Leibl - Peterka - Krátký, Miskovič, Richter (87. Nágl), Šup (76. Bílek) - Jindráček (82. Matějka). Trenér: Křeček.
Žižkov: Otáhal - Žežulka, Opluštil, Švejdík, Stříž - Batioja (65. Bazal), Podrazký, Čermák (46. Trapanovski) - Sintean (46. Urbanec) - Musa, Dočekal. Trenér: Mikolanda.
Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice 2:1 (2:0)
Branky: 27. Magera, 43. vlastní Havel - 51. Havel. Rozhodčí: Klíma - Koval, Petřík. ŽK: Vraštil - Kladrubský, Helešic. Diváci: 2246.
Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Kryštůfek, Eismann - Bartolomeu, Bariš, Kříž (76. Sedlák), Lutonský - Růsek (59. Krejčí), Magera (90. Pavlík). Trenér: Pivarník.
Č. Budějovice: Křížek - Kladrubský, Novák, Havel, Helešic - Gebert (46. Kladrubský), Havelka - Wermke (73. Šplíchal), Javorek, Mršič - Ledecký (76. Pouček). Trenér: Horejš.
Znojmo - Třinec 2:0 (0:0)
Branky: 71. Helísek, 73. St. Hillaire. Rozhodčí: Severýn - Pečenka, Dohnálek. ŽK: Kučera, Lacko, Teplý - Čelůstka, Reintam. Diváci: 712.
Znojmo: Buček - Helísek, Dramé, Čeredea, Cihlář - Lacko, Kučera - Mudra, Beganovič (79. Ambrozek), Šulc (62. St. Hillaire) - Teplý (87. Štrombach). Trenér: Kalvoda.
Třinec: Paleček - Kušnír (65. Hejný), Čelůstka, Reintam, Bedecs (14. Omasta), Ilko - Janošík, Samiec, Vaněk, Šumbera - Dedič. Trenér: Neček.

Reklama

Související témata: