Hlavní obsah

Sokolov - Jihlava 2:2Vysočina po remíze v dlouhém oslabení poprvé ztratila body

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Jihlavy v pátém kole druhé ligy remizovali 2:2 v Sokolově a poprvé v sezoně ztratili body. Vysočině, která hrála skoro celý zápas v oslabení po vyloučení Tilla Schumachera, zachránil remízu vyrovnávacím gólem v 74. minutě Jozef Urblík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jihlavy Martin Svědík.

Článek

Schumacher dostal exligového favorita do problémů už v páté minutě, kdy dostal červenou kartu za faul na Jana Kosaka a rozhodčí navíc nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil Petr Glaser, ale s jeho střelou i následnou dorážkou si poradil brankář Luděk Vejmola.

Jihlava dostala šanci jít do vedení z penalty v 57. minutě a Lukáš Vaculík se nemýlil. Sokolov však o chvíli později otočil dvěma góly během jediné minuty skóre. Po hodině hry se trefil Stanislav Vávra a po něm se prosadil Kosak. Poslední slovo však patřilo navzdory oslabení Jihlavě, za kterou v 74. minutě srovnal Urblík, jenž v závěru navíc zahodil obrovskou šanci.

„Před zápasem bychom bod brali jako ztrátu, ale po utkání, kdy v deseti prohráváme, musíme být spokojeni za bod zvenku. Pochopitelně každé utkání chceme vyhrát, ale je zde i kvalita soupeře. Spíše si cením výkonu hráčů, jak utkání odpracovali," říká na klubovém webu Martin Svědík, trenér Vysočiny.

„Utkání ovlivnila odpískaná penalta v 5. minutě po faulu na Kosaka a samotné vyloučení Schumachera, kdy jsme byli nuceni hrát o jednoho muže méně. Přesto jsme byli neustále nebezpeční soupeřově obraně a domácí do žádných vážnějších situací nepouštěli. Domnívám se, že i v deseti jsme domácí přehrávali svojí dobrou kombinací a vytvářeli si nadějné brankové příležitosti svojí aktivitou," poukazuje Svědík.

Jihlavě patří v tabulce se ziskem 13 bodů druhé místo se ztrátou dvou bodů na zatím stoprocentní Ústí nad Labem. Třetí České Budějovice mají 12 bodů a čtvrtý je s 11 body Hradec Králové, který díky sobotní bezbrankové remíze v Prostějově udržel neporazitelnost.

5. kolo druhé fotbalové ligy:
Sokolov - Jihlava 2:2 (0:0)
Branky: 60. Vávra, 61. Kosak - 57. Vaculík z pen., 74. Urblík. Rozhodčí: Rejžek - Mokrusch, Kubec. ŽK: Mišůn, Machek, Glaser - Klobása, Zoubele, Klíma. ČK: 5. Schumacher (Jihlava). Diváci: 720.
Sokolov: Belaň - Mejdr, O. Ševčík, Mišůn, Jakub Dvořák II - Kosak, Machek, Glaser, Štípek (58. Voleský), Vávra (75. Ruml) - A. Ševčík (58. Hlavatý). Trenéři: Hejret a Horváth.
Jihlava: Vejmola - Vaculík (73. Novotný), Tlustý, Štěpánek, Schumacher - Ljovin - Fulnek, Urblík, Zoubele (89. Machuča) - Klobása (82. Javůrek), Klíma. Trenér: Svědík.
Pardubice - Chrudim 4:0 (1:0)
Branky: 2. a 70. Petráň, 56. Černý, 88. Tischler. Rozhodčí: Marek - Polák, Leška. ŽK: Fousek, Kovář - Drahoš, Langr, Šípek. Diváci: 2184.
Pardubice: Knobloch - Prosek, Šejvl, Klíma, Čelůstka - Jeřábek - Fousek (83. Čmelík), Kovář, Černý (74. Tischler), Sokol (44. Mužík) - Petráň. Trenér: Novotný.
Chrudim: Mrázek - Hlavsa, Krčál, Drahoš, Mastík - Langr - Kesner, Sixta (86. Kopecký), Froněk (67. Šípek) - Rybička, Dostálek (57. Sulík). Trenér: Matějka.
Prostějov - Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Dubravský - Pochylý, Batík. ŽK: Schuster, Machynek, Píchal - Urma, Kropáček. Diváci: 735.
Prostějov: Bréda - Biolek (54. Machynek), Janíček (42. Pernackij), Schuster, Slaninka - Pančochář, Sus, Žikol, Hapal - Píchal, Šteigl (81. Kovařík). Trenér: Machala.
Hradec: Ottmar - Urma, Kvída, Plašil, Martinec - Janoušek (71. Jukl), Zorvan - Martan (46. Trávníček), Vlkanova, Durdevič - Kropáček (58. Miker). Trenér: Frťala.
Vítkovice - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 27. Pašek, 60. Macej. Rozhodčí: Machálek - Boček, Horák. ŽK: Súkenník - Heppner, Rudnytskyy. Diváci: 526.
Vítkovice: Šustr - Celba, Mikula, V. Cverna, Končal (83. Mrázek) - Pašek, Motyčka, Mišinský (36. Hýbl), Súkenník, Vasiljev - Macej (74. Holiš). Trenér: Balcárek.
Varnsdorf: Porcal - Rudnytskyy, Kouřil, Kozma, Heppner (81. Bielesz) - Dordič (63. Dzaba), Bláha, Zbrožek, Ondráček - Kocourek (79. Schön), Barac. Trenér: Oulehla.

Reklama

Související témata: