Hlavní obsah

Vysočina si přivedla nového Ikauniekse

Jihlava

Dál věří pobaltské cestě. Fotbalová Vysočina po lotyšském útočníkovi Davisu Ikaunieksovi, jenž jihlavský dres oblékal od léta 2016 do června 2018 a poté přestoupil do Jablonce, přivádí dalšího talentovaného reprezentanta do 21 let - dvaadvacetiletého defenzivního záložníka Germana Šleina. Urostlý Estonec dosud nastupoval za celek úřadujícího mistra FC Flora Tallin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Davis Ikaunieks už dres Jihlavy odložil, teď má pobaltského následníka.

Článek

„Angažováním Germana z Pobaltí navazujeme na příchod Davise Ikauniekse před dvěma lety. Jde o talentovaného hráče, který přichází zvýšit konkurenci ve středu pole. Uvidíme, jak se mu podaří adaptovat na náš způsob hry a celkově na český fotbal. Každopádně by k tomu měl mít předpoklady," říká na klubovém webu ředitel klubu Jan Staněk.

"Stejně jako Davis přichází na hostování s přestupovou opcí. Na dalších last minute příchodech pracujeme. Pokud se nepodaří získat vytipované fotbalisty do konce přestupního termínu, máme v záloze i varianty příchodu některých hráčů, jimž v létě skončila smlouva," avizuje Staněk.

"Pobaltí je oblast, kde lze najít velmi zajímavé hráče. Odolné a skromné, kteří si angažmá v českých klubech váží. Věříme, že German dokáže navázat na úspěšné působení Davise," dodává agent Pavel Zíka z agentury Global Sports, která hráče zastupuje.

Šlein pochází z Tallinu, v FC Flora si připsal 58 ligových startů a 2 branky. Dvakrát se stal estonským mistrem a jednou byl součástí vítězného týmu v národním poháru.

Reklama

Související témata: