Hlavní obsah

Pardubice - Brno 1:1Zbrojovka jen remizovala a stále čeká na venkovní výhru

Brno
Aktualizováno

Fotbalisté Brna remizovali v 9. kole druhé ligy v Pardubicích 1:1. Zbrojovka ani v pátém venkovním utkání soutěže nezvítězila a v tabulce jí patří až deváté místo s šestibodovou ztrátou na vedoucí České Budějovice, které mají zápas k dobru. Pardubice jsou páté.

Článek

Brno se po sestupu z nejvyšší soutěže stále nemůže dostat na vítěznou vlnu. V Pardubicích začala Zbrojovka špatně a už v šesté minutě inkasovala po Kovářově hlavičce.

Dvě minuty po pauze dostal domácí Prosek za faul na unikajícího soupeře rovnou červenou kartu, ale Brno využilo dlouhou přesilovku pouze k vyrovnání, o které se ve 49. minutě zasloužil střídající Kříž. Stejný hráč v nastavení trefil břevno.

„Za druhý poločas musím hráče pochválit. Hráli trpělivě a dokázali si vytvořit možná pět šancí, které jsme určitě měli proměnit. Co se tedy týče kombinační hry, byla během přesilovky v pořádku. Chybělo nám ale trochu zkušenosti a klidu v zakončení," lituje Pavel Šustr, trenér Zbrojovky.

„Ve druhém poločase Prošek špatně trefil balon a vznikla situace, kterou rozhodčí posoudil jako červenou kartu. To byl prvopočátek dalšího dění. Moc chyb jsme ale neudělali. Druhý poločas jsme se v deseti proti silnému Brnu museli více zatáhnout a soustředili se pak už převážně na obranu," říká jeho pardubický protějšek Jiří Krejčí.

Tabulkou po špatném startu do sezóny postupně stoupá Sokolov, který doma porazil nováčka z Prostějova jasně 3:0 a naplno bodoval ve třech z posledních čtyř kol. Dva góly si připsal Liener. Hosté prohráli po předchozích třech vítězstvích za sebou a jsou sedmí. Sokolovu patří desátá pozice.

9. kolo druhé fotbalové ligy:
Pardubice - Brno 1:1 (1:0)
Branky: 6. Kovář - 49. Kříž. Rozhodčí: Hrubeš - Vitner, Hock. ŽK: Jeřábek, Klíma, Tischler - Pavlík, Růsek. ČK: 47. Prosek (Pardubice). Diváci: 847.
Pardubice: Letáček - Prosek, Šejvl, Klíma, Čelůstka - Kovář, Jeřábek, Tischler (84. Mužík), Fousek - Černý (90+3. Kopřiva), Petráň (52. Čmelík). Trenér: Novotný.
Brno: Melichárek - Gomes (55. Vraštil), Pavlík, Kryštůfek, Eismann - Bartolomeu, Sedlák (46. Kříž), Růsek, Krejčí, Lutonský (76. Jambor) - Magera. Trenér: Šustr.
Sokolov - Prostějov 3:0 (2:0)
Branky: 25. a 81. Liener, 2. A. Ševčík. Rozhodčí: Váňa - Kubec, Kožár. ŽK: Glaser, Štípek, Čihák - Slaninka, Koudelka, Polák, Žykol, Sus. Diváci: 545.
Sokolov: Belaň - Mejdr, O. Ševčík, Mišůn, Jakub Dvořák II. - Čihák, Glaser - Liener (86. Hlavatý), Vávra, Štípek (78. Ruml) - A. Ševčík (74. Voleský). Trenéři: Hejret a Horváth.
Prostějov: Bréda - Machynek, Sus, Schuster, Slaninka - Koudelka, Žykol (71. Kovařík), Polák, Pančochář (46. Pernackij), Píchal (58. Hapal) - Kroupa. Trenér: Machala.

Reklama

Související témata: