Hlavní obsah

Jihlava - Chrudim 2:0Jihlava vyhrála a vede druhou ligu o tři body

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Jihlavy se ujali vedení v tabulce druhé ligy o tři body před Hradcem Králové poté, co v 11. kole doma porazili nováčka z Chrudimi 2:0. Hradec Králové se na ně ale může dotáhnout, pokud v neděli zvládne zápas s Třincem. 18:00 Jihlava - Chrudim, Znojmo - Brno.

Článek

Jihlava o své třetí výhře v řadě rozhodla ve druhém poločase. V 68. minutě si Zoubele zpracoval míč na prsa a z otočky poslal tým z Vysočiny do vedení. Chrudim už se na vyrovnání nezmohla, naopak pět minut před koncem Ljovin z penalty nařízené za ruku pojistil výhru domácích. Chrudim prohrála potřetí z posledních čtyř zápasů a je čtrnáctá.

Brno v jihomoravském derby zvítězilo 1:0 ve Znojmě. O jediný gól se v 17. minutě postaral slovenský záložník Bariš střelou z voleje ze středu vápna. Zápas byl poté hodně vyhrocený a sudí rozdal 11 žlutých karet a jednu červenou, kterou dostal domácí Štrombach za ostrý skluz.

Vítkovice potvrdily dobrou formu a výhrou 1:0 nad Vlašimí poskočily už na čtvrtou příčku. Duel rozhodl ve 39. minutě Vasiljev, který střelou z voleje využil přetažený centr po rychlém brejku. Vlašim hrála od 62. minuty bez vyloučeného Hadaščoka, přesto si v závěru vytvořila šanci na vyrovnání, ale brankář Šustr domácí podržel.

11. kolo druhé fotbalové ligy:
Znojmo - Brno 0:1 (0:1)
Branka: 17. Bariš. Rozhodčí: Váňa - Koval, Kubec. ŽK: Kučera, Mudra, Cihlář, Buček, Ambrozek - Štepanovský, Bariš, Vraštil, Melichárek, Růsek, Magera. ČK: 75. Štrombach (Znojmo). Diváci: 1385.
Znojmo: Buček - Helísek, Dramé, Avdič, Cihlář - Štrombach, Kučera (78. Krčík), Lacko, Mudra - Ordoš (62. Ambrozek) - Teplý. Trenér: Kalvoda.
Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Eismann - Štepanovský (85. Kříž), Bariš, Růsek (87. Ashiru), Sedlák, Bartolomeu (81. Lutonský) - Magera. Trenér: Šustr.
Jihlava - Chrudim 2:0 (0:0)
Branky: 68. Zoubele, 85. Ljovin z pen. Rozhodčí: Machálek - Pochylý, Poživil. ŽK: Machuča, Javůrek - Dostálek, Drahoš. Diváci: 1168.
Jihlava: Vízek - Fulnek, Štěpánek, Tlustý, Preisler - Ljovin, Machuča (77. Šlein) - Javůrek (86. Vedral), Zoubele, Novotný - Turyna (58. Šefčík). Trenér: Svědík.
Chrudim: Mrázek - Řezníček, Drahoš, Krčál, Hlavsa - Langr (82. Šípek) - Froněk, Vodrážka (82. Kopecký), Sixta, Dostálek - Rybička (70. Vašulín). Trenér: Matějka.
Vítkovice - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 39. Vasiljev. Rozhodčí: Severýn - Arnošt, Boček. ŽK: Mikula, Motyčka, Matěj, Pašek - Hadaščok, Štochl, Mareček, Blecha. ČK: 62. Hadaščok. Diváci: 592.
Vítkovice: Šustr - Celba, Mikula, V. Cverna, Končal - Pašek, Motyčka (70. Ožvolda), Matěj, Vasiljev - Súkenník (89. Holiš), Mišinský (85. Macej). Trenér: Balcárek.
Vlašim: Le Giang - Kadlec, Štochl, Plechatý, Túlio (58. Mizerák) - Janda (73. Fotr), Fortelný, Mareček, Kučera (81. Blecha) - Dao, Hadaščok. Trenéři: Boev a Brabec.

Reklama