Hlavní obsah

Varnsdorf - Budějovice 0:1Jihočeši překonali nejlepší obranu a drží vedení v druhé lize

Fotbalisté Českých Budějovic potvrdili dobrou formu také na hřišti Varnsdorfu a po výhře 1:0 vedou i po 15. kole tabulku druhé nejvyšší soutěže FNL. Na třetí místo se dostal Hradec Králové po výhře 4:1 v derby s Pardubicemi. Vlašim zvítězila 2:1 nad Žižkovem, který prohrál popáté za sebou.

Foto: Sport.cz

Českobudějovický David Ledecký mohl oslavit další tři body.

Článek

Varnsdorf má se sedmi inkasovanými góly nejlepší obranu druhé ligy a také proti Českým Budějovicím dlouho odolával i díky brankáři Porcalovi. Po hodině hry už ale Jihočeši udeřili po standardní situaci. Do centru Kladrubského se položil Havel a akrobatickou střelou duel rozhodl. Varnsdorf se snažil o vyrovnání, ale potvrdil, že vedle nejlepší obrany má i nejhorší útok spolu s Prostějovem.

„Samozřejmě jsme spokojeni, že jsme získali tři body. Věděli jsme, že nás nebude čekat lehké utkaní. Domácí celou sezonu předvádějí velice dobrý fotbal a silní jsou především doma, když zde dokázali vyhrát nad Jihlavou i Hradcem. My jsme se na zápas ale dobře připravili a v prvním poločase jsme byli jasně lepší. Věděli jsme, že to bude o trpělivosti, o jednom gólu. Rozhodli jsme po standardní situaci a právě o jeden gól jsme byli lepší a naše výhra je zasloužená," hodnotí David Horejš, trenér Dynama.

Východočeské derby mělo hodně hektický začátek. Už v páté minutě úspěšně dorážel domácí Durděvič, záhy sice vyrovnal Fousek, ale za další tři minuty vrátil Hradci vedení lobem opět Durděvič.

Ještě do poločasu domácí tým přidal další dvě branky. Patičkou se prosadil Pokorný a dorážkou Da Silva. Hradec pak několikrát podržel brankář Ottmar. Ve druhé půli mohli domácí hráči vedení ještě zvýšit, ale Vlkanova poslal penaltu jen do břevna.

O výhře Vlašimi rozhodl dvěma góly Hadaščok, který je s osmi trefami třetím nejlepším střelcem soutěže. Nejprve proměnil penaltu po faulu na Daa, a když hosté srovnali zásluhou Musy, vzal si Hadaščok poslední slovo a pět minut před koncem zařídil pro Vlašim tři body.

15. kolo druhé fotbalové ligy:
Varnsdorf - České Budějovice 0:1 (0:0)
Branka: 60. Havel. Rozhodčí: Matějček - Pospíšil, Flimmel. ŽK: Rudnytskyy, Barac - Kladrubský. Diváci: 749.
Varnsdorf: Porcal - Zbrožek, Kozma, Kouřil, Heppner - Kodeš, Bláha - Rudnytskyy (81. Votava), Kocourek (74. Barac), Dordič - Ondráček (74. Schön). Trenér: Oulehla.
Č. Budějovice: Staněk - Kladrubský, Novák, Havel, Helešic - Čavoš, Havelka - Wermke (64. Koval), Gebert (87. Grajciar), Mršič (90. Táborský) - Ledecký. Trenér: Horejš.
Vlašim - Viktoria Žižkov 2:1 (1:0)
Branky: 14. z pen. a 85. Hadaščok - 50. Musa. Rozhodčí: Franěk - Kubr, Myška. ŽK: Skopec - Halgoš, Urbanec, Dočekal. Diváci: 532.
Vlašim: Bačkovský - Pavlík (41. Mizerák), Piško, Plechatý, Túlio - Plachý, Mareček, Skopec, Kučera (82. Fotr) - Dao (72. Selemani), Hadaščok. Trenéři: Boev a Brabec.
Žižkov: Otáhal - Vilotič, Stříž, Švejdík, Halgoš (72. Trapanovski) - Urbanec, Bazal (82. Podrazký), Batioja, Musa (90. Volek) - Dočekal, Rondič. Trenér: Sazima.
Hradec Králové - Pardubice 4:1 (4:1)
Branky: 6. a 12. Durdevič, 21. Pokorný, 35. Da Silva - 8. Fousek. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Leška. ŽK: Urma, Pokorný, Durdevič - Černý, Sokol. Diváci: 1950.
Hradec Králové: Ottmar - Kopečný, Pokorný, Martinec, Plašil - Jukl, Janoušek - Durdevič, Vlkanova (86. Miker), Urma (71. Martan) - Da Silva (85. Kropáček). Trenér: Frťala.
Pardubice: Letáček - Prosek, Klíma, Zukal, Čelůstka - Jeřábek - Mužík (46. Sokol), Černý, Tischler (56. Kovář), Fousek (72. Huf) - Petráň. Trenér: Novotný.

Reklama