Hlavní obsah

Brno - Vlašim 1:2Exligová Zbrojovka doma prohrála, Hradec veze ze Znojma jen bod

Praha

Fotbalisté Hradce Králové remizovali v pátečním utkání 16. kola druhé nejvyšší soutěže na hřišti Znojma 0:0 a promeškali možnost dotáhnout se bodově na dvojici nejlepších týmů druhé ligy. Za Českými Budějovicemi a Jihlavou tak dál zaostávají o dva body. Ústí nad Labem si na domácím hřišti poradilo s nováčkem z Chrudimi 3:1 a Zbrojovka Brno doma podlehla Vlašimi 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Znojma remizovali ve druhé lize s Hradcem Králové (ilustrační foto)

Článek

Vlašimi se povedlo až na osmý pokus zvítězit venku a bodovala v pátém utkání v řadě. Po příchodu trenéra Ericha Brabce prohráli Středočeši pouze jednou a posunuli se do středu tabulky.

V Brně šli hosté do vedení již ve 2. minutě. Po pár sekundách hry gólman Melichárek fauloval Daa a Janda penaltu proměnil. Na 2:0 zvýšil po rychlém protiútoku Hadaščok, který je s devíti góly druhý v tabulce střelců. Domácím se povedlo jen snížit, když si v 36. minutě Štepanovský zpracoval kolenem Eismannův centr a zblízka skóroval. Další gól Brno nepřidalo a podzimní část soutěže zakončilo druhou porážkou za sebou.

Zbrojovce tak uniká čelo tabulky. "Jestli mě to mrzí? Spíš mě to vytočilo do extrému. Zbrojovka není hodna prohrávat takové zápasy, a už vůbec ne doma," nebere si trenér Pavel Šustr na klubovém webu servítky.

"Nejsem naštvaný na hráče, ale i na sebe. Přemýšlím, co jsme měli udělat jinak, neházím porážku jen na ně. Jsme tým. Naštvaný tak jsem hlavně na sebe. Realita je teď jasná - ztráta je velká, máme tři měsíce na přípravu a pak musíme vyhrát všechno. Jiná cesta není. Nemůžeme hodit za hlavu postup a říct, že na něj kašleme. Čeká nás válka, jestli se to podaří, budeme slavní. A jestli ne, tak si pak můžeme vyhodnotit, co jsme udělali špatně," přemítá Šustr.

Druhá fotbalová liga - 16. kolo:
Brno - Vlašim 1:2 (1:2)
Branky: 36. Štepanovský - 2. Janda z pen., 18. Hadaščok. Rozhodčí: Lerch - Vlček, Vít. ŽK: Šural, Krejčí - Janda, Hadaščok, Kučera, Dao, Bačkovský. Diváci: 1425.
Brno: Melichárek - Jakub Šural (46. Vraštil), Pavlík, Kryštůfek, Eismann (64. Škoda) - Sedlák (80. Kříž), Krejčí - Štepanovský, Růsek, Lutonský - Zikl. Trenér: Šustr.
Vlašim: Bačkovský - Mizerák, Štochl, Plechatý, Túlio - Mareček - Janda, Hadaščok (75. Badocha), Blecha, Kučera (70. Plachý) - Dao (83. Fotr). Trenéři: Boev a Brabec.
Ústí nad Labem - Chrudim 3:1 (3:0)
Branky: 3. Šup, 25. M. Bílek, 34. Leibl - 64. Šípek. Rozhodčí: Rejžek - Pospíšil, Kubec. ŽK: Nágl, Bílek - Sulík, Rybička, Řezníček. Diváci: 642.
Ústí nad Labem: Lindr - Bílek, Brak, Pimpara, Leibl - Nágl, Peterka - Krátký, Richter (87. Kingue), Dvořák (81. Procházka) - Šup (69. Matějka). Trenér: Křeček.
Chrudim: Zíma - Řezníček, Drahoš, Krčál, Mastík - Sulík (46. Šípek), Kesner, Sixta (46. Langr), Froněk - Vašulín, Rybička (73. Kopecký). Trenér: Matějka.
Znojmo - Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Krčík - Martinec, Jukl. Diváci: 420.
Znojmo: Buček (75. Veselý) - Helísek, Dramé, Malár, Cihlář - Kučera, Lacko - Krčík (82. Štrombach), Ordoš, Mudra - Teplý (66. Beganovič). Trenér: Kalvoda.
Hradec Králové: Ottmar - Kopečný, Pokorný, Martinec, Plašil - Janoušek (62. Miker, 89. Firbacher), Jukl - Durdevič (81. Martan), Vlkanova, Černý - Da Silva. Trenér: Frťala.

Reklama