Hlavní obsah

Druholigový lídr zbrojí na jaro a má ofenzivní posily

České Budějovice

Fotbalisté Dynama České Budějovice vstoupí do jarní části druhé ligy z pozice lídra tabulky. A jelikož první místo zaručuje po skončení sezony přímý postup do nejvyšší soutěže, směřují plány jihočeského klubu k naplnění smělých ambicí. Tomu odpovídá i posilování hráčského kádru.

Foto: Sport.cz

Konžský útočník Elvis Mashike Sukisa se vrací do Českých Budějovic.

Článek

Staronovou posilou Dynama je útočník Elvis Mashike Sukisa. Po půl roce se vrací ze Slovanu Liberec, kam loni v létě z Budějovic přestoupil a bojoval o místo v prvoligovém kádru ambiciózního týmu. Zpočátku sezony dostával příležitosti v sestavě, ale pro jaro s ním v Liberci nepočítali.

Neodjel s mužstvem ani na soustředění a místo toho se přesunul na jih Čech. V Budějovicích tak bude Elvis Mashike Sukisa hostovat. Výhodou pro něj je, že prostředí dobře zná. Pokusí se navázat na předešlou sezonu, kdy byl klíčovým hráčem a nejlepším střelcem Dynama a vysloužil si následné angažmá pod Ještědem.

Zbrusu novou tváří je ofenzivní záložník Ladislav Martan z Hradce Králové. Pokud jde o umístění v tabulce, zkušený hráč si docela polepší. Zatímco Východočeši tráví zimní přestávku na třetím místě, Dynamo České Budějovice je na pomyslném vrcholu.

Martan prožívá zajímavé zimní peripetie. Přípravu začal v Hradci Králové, ale byl na zkoušce v německém klubu Oberlausitz Neugersdorf. Za něj dokonce nastoupil v přátelském zápase na půdě prvoligových Teplic.

„V létě mi měla skončit v Hradci Králové smlouva, a proto jsem uvažoval zkusit už od ledna něco nového," vysvětlil Martan, který si váží konfrontace s prvoligovým soupeřem. „Tepličtí prokázali kvalitu na míči. V tom byl rozdíl oproti německému týmu, který účinkuje jen ve čtvrté lize a jeho dres oblékají i někteří čeští hráči," přemítal fotbalista, jenž pochází z Varnsdorfu.

Právě v tamním klubu odstartoval svoji fotbalovou kariéru. Krátce působil ve Slovanu Liberec a na Slovácku, první ligu ale hrál pravidelně právě až v Hradci Králové. Za východočeský celek poté sbíral starty i ve druhé lize. Na podzim zasáhl do patnácti zápasů. Nyní bude ve stejné soutěži pokračovat na jihu Čech. „Motivace mi nechybí," přesvědčoval Martan po přestupu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články