Hlavní obsah

Debakly od Plzně a Slavie? Byla to hlavně zkušenost, říká ústecký kouč Křeček

Josef PešoutSport.czPrávo

Na šestém místě tabulky druhé ligy figurují fotbalisté FK Ústí nad Labem během zimní přestávky v soutěži. Trenér Aleš Křeček lituje odchodu jedné z opor, ale cení si toho, že jeho tým se mohl v lednu poměřit v rámci přípravy s elitními českými kluby. „Byla to velká zkušenost,“ říká kouč navzdory debaklům v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Trenér fotbalistů FK Ústí nad Labem Aleš Křeček.

Článek

V zimní přípravě jste se střetli i s Viktorií Plzeň a pražskou Slavií, účastníky jarní fáze Evropské ligy. Jaké byly konfrontace se špičkovými prvoligovými celky?

Hráli jsme prakticky ve dvou dnech po sobě. Bylo to nestandardní, ale rozhodli jsme se tak i s ohledem na to, že si nás tito soupeři vybrali. Původně jsme to naplánované neměli, ovšem takovou nabídku jsme chtěli využít. Výsledky 1:6 a 0:8 byly hodně kruté. Pro hráče šlo o nezměrnou zkušenost potkat se na hřišti s nejlepšími fotbalisty v české lize. Za Plzeň už nastoupil třeba i Beaguel. A proti Slavii naši útočníci poznali, jakou kvalitu má například Ngadeu. I v defenzivě jsme se přesvědčili o obrovské síle Slavie, která prostřídala spoustu hráčů.

K jakým změnám došlo v kádru ústeckého celku?

Mrzí mě odchod Michala Leibla do Hradce Králové. Je to konkurenční klub ve druhé lize, ale zřejmě má momentálně vyšší ambice. Hráči končila v létě smlouva a využil nabídky z Hradce. Jen jsem si myslel, že za nějaký čas odejde přímo do první ligy. Vyšli jsme mu ale vstříc, měl zájem o Hradec a takhle to dopadlo. Byl to hráč základní sestavy na levé straně obrany. Aktuálně s námi netrénuje Olivier Kingue, který se vrátil do juniorky pražské Slavie. Petr Výborný zkouší štěstí ve Vlašimi. Naopak v Ústí jsou nově Matěj Valenta a Michal Šimeček.

Co na adresu přicházejících posil?

Valenta by v kádru áčka Slavie, nastupoval v poháru a v přípravných zápasech, jinak hrál za juniorku. Věřím, že nám pomůže. Šimeček přišel z teplické juniorky na Leiblův post a zůstane na hostování. Rádi bychom přivedli ještě jednoho nebo dva hráče.

Už jste uvažovali o vyhlídkách do druholigového jara?

Prožíváme relativně klidnou zimu podle toho, že máme dost bodů po podzimu. Ale to nás nesmí uspokojit. Jaro nechceme jen nějak dohrát, zkusíme bojovat, abychom udrželi šestou příčku a snažili se ji i vylepšit.

Zatímco jaro v první lize startuje 8. února, vás čeká první jarní vystoupení až 2. března v Třinci...

Soutěžní přestávka je dlouhá, ale vzhledem ke klimatickým podmínkám tomu tak bývá každoročně. Druholigové týmy jsou na delší zimní přípravné období zvyklé.

Reklama

Související témata: