Hlavní obsah

Ústecký stoper Pimpara vzpomíná na Sevillu a přeje Lischkovi návrat na trávník

Dvaatřicetiletý fotbalový stoper Jiří Pimpara momentálně působí v druholigovém FK Ústí nad Labem, ale patří k hráčům, kteří měli možnost potkat se v základní skupině Evropské ligy s uznávaným španělským celkem FC Sevilla. Konkrétně to bylo se Slovanem Liberec v sezoně 2013/2014. A řadí tyto souboje k největším zážitkům kariéry. „Dovedu se proto vžít do pocitu kluků ze Slavie, kteří se měří se Sevillou dokonce v osmifinále pohárové soutěže," říká Pimpara v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Jiří Pimpara v dresu Ústí nad Labem

Článek

Vzpomínáte si na konfrontaci s věhlasným španělským klubem?

Samozřejmě, byl jsem i v Seville. V té době jsme s Libercem překvapovali sami sebe. Udělali jsme si tak trochu pohádku, protože jsme společně se Sevillou postoupili do jarní fáze Evropské ligy a hráli po zimní přestávce ještě s Alkmaarem. Těžili jsme z brejků. Za trenéra Šilhavého byli tehdy v týmu brankář Přema Kovář, Ondra Kušnír, Radek Kováč, Honza Rajnoch, Jirka Fleišman, David Pavelka, Pepa Šural, Michael Rabušic, pohyboval se tam i Isaac Sackey a další, měli jsme silnou sestavu, a vážil jsem si každého startu v pohárech.

Jak na vás zapůsobila „španělská" atmosféra?

Vybavuji si, že tam byl velký stařičký stadion a i vevnitř bylo poznat, že má už něco za sebou. Jakmile ale začne v Seville zápas, dýchne na vás ojedinělá atmosféra a je to krásné. Těžko srovnávat nynější Sevillu s tou, proti které jsme nastupovali, protože jsou tam už jiní hráči.

Během kariéry jste prodělal operaci srdce a po ní jste se vrátil na trávník. V zimě se objevila informace, že podobné zdravotní problémy má i mladý stoper David Lischka, který přestupoval z Jablonce do Sparty.

Stejně jako já působil taky ve Varnsdorfu, ale tam jsme se nepotkali. Osobně se neznáme. Vím, čím si prochází, je to nepříjemné, ale svět nekončí. Dnes se to dá operovat. Nevím přesně, jak na tom je, to na veřejnost nejde, ale určitě má šanci vrátit se k fotbalu a chci mu popřát, aby se mohl zapojit zpátky. Já jsem se vrátil dřív než po operaci křížového vazu. Chce to najít motivaci a pokračovat.

Zůstaňme u vaší současnosti. Neláká vás návrat do první ligy?

Bylo by to pěkné, ale soustřeďuji se na Ústí nad Labem, se kterým se zkusíme dostat co nejvýš ve druhé lize. Jsme pátí v tabulce, a kdyby to šlo, snad bychom mohli zabojovat o barážovou příčku, tedy třetí místo.

V prvním jarním kole vyhrálo Ústí v Třinci 2:1 po vašich dvou gólech. Je to impuls do dalších bojů?

Dvě branky v jednom utkání jsem dal poprvé. Navíc to byly moje první zásahy v sezoně. Uvidíme, jak to bude dál. Hlavní jsou týmové výsledky.

Reklama

Související témata: