Hlavní obsah

Budějovice - Brno 3:2Žižkov podlehl Ústí a zůstal poslední, Dynamo otočilo duel s exligovým soupeřem

Praha

Fotbalisté Žižkova v 19. kole druhé ligy doma podlehli Ústí nad Labem 0:1 a zůstali v tabulce poslední s dvoubodovou ztrátou na čtrnáctou Chrudim. Severočeši poskočili na pátou pozici. Hradec Králové si po domácí výhře nad Prostějovem pojistil třetí příčku. Vedoucí České Budějovice sice prohrávaly s Brnem v poločase 0:2, ale nakonec zápas otočily, vyhrály 3:2 a vedou FNL o čtyři body.

Článek

Dynamo ve šlágru kola přivítalo Brno a po prvním poločase to s ním nevypadalo dobře. Zbrojovka předvedla efektivitu v koncovce a vstřelila dva góly. Ve druhém dějství však domácí vyrovnali na 2:2 a patnáct minut před koncem Ledeckého brankou strhli zápas na svou stranu. České Budějovice tak vyhrály 3:2 a na jaře jsou stoprocentní. Dynamo vyhrálo v součtu šest zápasů v řadě.

„Musím poděkovat divákům, kteří přišli. Prožili krásný fotbalový večer. Nezačali jsme špatně, ale Brno nás trestalo. O poločase jsme dali do hry druhého útočníka a smekám před klukama, že zápas nevzdali a otočili," cení si David Horejš, trenér Dynama.

„Jsme moc šťastní, že jsme zápas zvládli. Podařil se nám jeden z krůčků, abychom sezonu zvládli. Nicméně zůstáváme stále nohama na zemi," ujišťuje Horejš.

Votroci také nezaváhali

Hradec poslal do vedení ve 12. minutě Vlkanova po rohu, na začátku druhé půle zvýšil Durdevič z dorážky. Naděje hostů ještě klesly v 71. minutě, kdy byl Punčochář vyloučen po druhé žluté kartě. Oslabeného soupeře pak v závěru ještě potrestal třetím gólem střídající Zorvan ranou pod břevno.

Východočeši protáhli druholigovou sérii bez porážky na šest utkání, Trápící se Prostějov ve FNL prohrál posedmé za sebou a je v tabulce třináctý.

Čtvrtý Varnsdorf na svém hřišti jen remizoval 0:0 s Vítkovicemi a Hradec se mu vzdálil na tři body. Domácí sice měli převahu, ale nedokázali překonat výborného brankáře Květoně. V 63. minutě vítkovického gólmana nepřekonal ani kapitán Rudnytskyy z penalty.

Varnsdorf doma potřetí v řadě nezvítězil a nedal gól. Vítkovice podruhé za sebou uhrály bezbrankový výsledek a patří jim osmá příčka.

Žižkov na svém stadionu podlehl Ústí nad Labem 0:1 a zůstal v tabulce poslední se ztrátou čtyř bodů na čtrnácté Táborsko. Severočeši poskočili na pátou pozici. Jediný gól padl po hodině hry. Procházka se prodral mezi dvěma obránci a překonal brankáře Hrubeše. Žižkov mohl srovnat v 79. minutě, ale střídající Hejný hlavičkoval těsně nad břevno. Pražané prohráli osmé z posledních devíti utkání v soutěži.

Táborsko sice ve Vlašimi ztratilo dvoubrankový poločasový náskok, ale Valentovým gólem ze druhé minuty nastavení nakonec zvítězilo 3:2 a posunulo se nad sestupové pásmo. Středočeši ve třech jarních kolech získali jediný bod a jsou devátí.

Hosté vedli 2:0 už ve 14. minutě, poté co Červak nejprve překonal vlastního brankáře a potom pustil do gólového zakončení Toutou Mponda. Vlašim se po změně stran zvedla a Selemani s Šabanovem ztrátu dotáhli. Poslední slovo měl ale Valenta.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - FK Ústí nad Labem 0:1 (0:0)
Branka: 60. Procházka. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Antl, Opluštil (oba Žižkov). Diváci: 1113.
Žižkov: Hrubeš - Žežulka, Opluštil, Rothe, Tusjak - Urbanec, Súkenník, Kubala (84. Bazal), Stříž (65. Auer), Antl - Mashike Sukisa (73. Hejný). Trenér: Sazima.
Ústí nad Labem: Tvrdoň - Prošek, Brak, Peterka, Janso - Krátký, Dvořák (55. Richter), Valenta, Bílek, Procházka (84. Miskovič) - Matějka (90.+2 Nágl). Trenér: Křeček.
Sellier & Bellot Vlašim - MAS Táborsko 2:3 (0:2)
Branky: 52. Selemani, 74. Šabanov - 6. vlastní Červak, 14. Toutou Mpondo, 90.+2 Valenta. Rozhodčí: Ginzel - Pospíšil, Melichar. ŽK: Červak, A. Kučera - De Almeida. Diváci: 720.
Vlašim: Bačkovský - Pavlík, Šabanov, Červak (20. Badocha), Kadlec - Selemani (68. Janda), Blecha, Fortelný, A. Kučera (68. Novotný) - Fotr, Dao. Trenéři: Bojev a Brabec.
Táborsko: Šiman - Hasil, M. Kučera (79. Schramhauser), De Almeida, Klusák - Valenta, Pilík, Pfeifer (58. Kopřiva), Březina - Čermák, Toutou Mpondo (62. Musiol). Trenér: Mikolanda.
FC Hradec Králové - 1. SK Prostějov 3:0 (1:0)
Branky: 12. Vlkanova, 55. Durdevič, 82. Zorvan. Rozhodčí: Klíma - Pochylý, Mojžíš. ŽK: Zapletal, Pančochář, Vošahlík, Polák (všichni Prostějov). ČK: 71. Pančochář. Diváci: 1190.
Hradec: Ottmar - Urma, Kateřiňák (66. Černý), Vlkanova, Kvída - Durdevič (75. Zorvan), Leibl, Kopečný (84. Finěk), Plašil - Jukl, Da Silva. Trenér: Frťala.
Prostějov: Le Giang - Polák, Pančochář, Janíček, Biolek - Fládr (63. Kroupa), Vošahlík, Lutonský (70. Slaninka), Schuster - Zapletal, Žikol (78. Machynek). Trenér: Machala.
FK Varnsdorf - MFK Vítkovice 0:0
Rozhodčí: Cieslar - Leška, Dohnálek. ŽK: Barac - Pašek, Januška, Vasiljev, Motyčka. Diváci: 850.
Varnsdorf: Porcal - Heppner, Kubista, Zbrožek, Richter - Bláha, Kodeš - Dordič (66. Barac), Kocourek (73. Schön), Rudnytskyy (80. Rudzan) - Ondráček. Trenér: Oulehla.
Vítkovice: Květon - Celba, Cverna, Surzyn, Kaloč - Pašek, Motyčka, Januška (56. Vasiljev), Holiš, Mišinský (66. Ožvolda) - Chvěja (76. Miker). Trenér: Balcárek.
Dynamo České Budějovice - Zbrojovka Brno 3:2 (0:2)
Branky: 55. Havel, 70. Táborský z pen., 76. Ledecký - 29. Šumbera, 33. Škoda. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock. ŽK: Staněk, Helešic - Růsek, Škoda, Šural. ČK: 86. Šural. Diváci: 4214.
Č. Budějovice: Staněk - Kladrubský, Havel, Novák, Helešic - Čavoš, Javorek - Martan (64. Mršič), Provod, Wermke (46. Táborský) - Ledecký (90. Brandner). Trenér: Horejš.
Brno: Halouska - Sukup (83. Zikl), Krejčí, Šural, Eismann - Štepanovský (60. Přichystal), Bariš, Růsek, Šumbera - Magera (76. Vintr), Škoda. Trenér: Šustr.

Reklama