Hlavní obsah

Favority na baráž nejsme, ale pořád je o co hrát, avizuje trenér Oulehla cíle Varnsdorfu

Varnsdorf

Fotbalové týmy Zbrojovky Brno, FC Hradec Králové a FK Ústí nad Labem jsou i podle tabulkového postavení a vlastních ambicí největšími aspiranty na třetí místo v druholigové soutěži, zaručující baráž o postup do první ligy. Vidiny případné účasti v boji o tuto metu se nevzdávají ani ve Varnsdorfu. „Pokusíme se favoritům jejich roli co nejvíce znepříjemnit,“ říká varnsdorfský trenér David Oulehla v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: fkmb.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Výhrou v Ústí nad Labem jste do určité míry zdramatizovali situaci od třetí do šesté příčky v tabulce. Jak posuzujete svou pozici se čtyřbodovou ztrátou na „bronzový" stupínek?

Jsme rádi, jak jsme to aspoň trochu znovu zamotali. Pořád je naděje posunout se výš v tabulce, i když baráž zůstává pro nás momentálně ještě vzdálená. Soupeři zřejmě udělají maximum, aby si nějaký náskok před námi pohlídali. Ale pokusíme se vydřít co největší počet bodů. Je podle mne rozdíl skončit třetí, čtvrtý nebo sedmý. Budeme pracovat, a uvidíme, co se povede.

Jaký impuls si můžete vzít z vítězství 2:0 v severočeském derby v Ústí nad Labem?

Byli jsme na utkání dobře připravení. Vyšla nám druhá půle, kdy v samotném závěru skórovali střídající hráči. Předtím to byl zápas bez výrazných šancí, ale noví kluci na trávníku se prosadili a rozhodli.

Každý trenér touží po nejlepších výsledcích. Našel byste některé prvky, které vás stály ještě úspěšnější účinkování ve druhé lize?

Škoda, že teď nemáme o čtyři body víc, což by v kontextu barážové naděje znamenalo asi senzaci. Na jaře jsme vyhráli spoustu těžkých zápasů venku. Jenže jsme si nemysleli, že ztratíme doma. Třeba s Vítkovicemi jsme jen remizovali a nedali penaltu. Nezvládli jsme zápas Chrudimí, výsledkově se nepovedl ani duel s Vlašimí.

Co očekáváte od jarního finiše?

Ve fotbale jde vždycky o body, prestiž a jméno klubu i města. Kumuluje se více věcí najednou, pořád je o co hrát. Ukáže se charakter mužstva.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články