Hlavní obsah

Zoubele zařídil hattrickem v rodném městě postup Jihlavy do baráže. A zůstal doma

Ústí nad Labem

O nevídaný fotbalový příběh, plný šťastných momentů a radosti, se postaral třiatřicetiletý záložník Lukáš Zoubele. Rodák z Ústí nad Labem rozhodl hattrickem v rozmezí dvaceti minut v prvním poločase o vítězství Jihlavy na ústecké půdě 3:2 a zároveň o postupu FC Vysočina do baráže o první ligu. Jihlavští si rovněž upevnili druhé místo v tabulce a mají jistotu, že si zahrají proti předposlednímu celku první ligy Karviné! „Chceme se poprat o návrat mezi elitu," netají Zoubele v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Zoubele mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

Trenér Radim Kučera po zápase prozradil, že vám slíbil dva a půl den volna v případě výhry v Ústí. Byla to pro vás velká motivace?

Chtěli jsme hlavně bodovat a vyhrát, což je pro mě sladší o to víc, že jsem z Ústí. Měl jsem tady na stadionu rodinu a po zápase zůstávám doma. Nejdůležitější ale je, že jsme potvrdili pozici pro baráž a díky druhému místu v tabulce můžeme jít do posledního kola druhé ligy proti Brnu v klidu.

V právě vrcholící sezoně jste vstřelil dvanáct gólů, z toho celkem pět ve dvou zápasech do sítě Ústí. Čím to, že se vám proti klubu z rodného města tak daří?

Je pravda, že na podzim jsem dal při vítězství 4:1 dvě branky. A vyšlo to i podruhé, s ještě lepší bilancí. Asi je to shoda náhod, ale pro mě fajn (úsměv). Kdykoliv jsem hrál v Ústí jako soupeř, tak jsem se vyhecoval. Vím, že i při mém působení v Jablonci jsme tady vyhráli v poháru.

Zůstaňme u druholigového finiše. Zápas Jihlavy se Zbrojovkou Brno může být pro oba celky vlastně generálkou na baráž.

Po utkání v Ústí jsme se dozvěděli, že Brno vysoko porazilo Třinec a čtvrtý Hradec Králové ztratil a nemá šanci na baráž, takže je všechno rozhodnuté. Můžeme si zkusit nějaké věci, abychom se postupně připravili na baráž. Možná jsme trošku unavení, ale s trenérem něco vymyslíme, abychom byli čerství.

Vy jste loni zažil s Jihlavou sestup z první ligy, v kádru jste přesto zůstal. Jak se tým vyrovnal v řadou hráčských změn?

Odešly mraky hráčů, obměna byla obrovská. Ale přišli zase mladí hráči a osa se držela kolem starších, kam také patřím.

Kdyby se hrálo ještě podle loňského modelu, stačila by druhá příčka Jihlavě k přímému postupu. Nejste proto trochu zklamaní, že na vás „zbyla" jen baráž?

Sezona se povedla vítězům z Českých Budějovic, kteří byli o kousek lepší a prokázali stabilní výkonnost. Musíme to brát, jak to je, a pokusit se poprat o ligu v baráži.

Kam řadíte současný úspěch s Jihlavou ve svojí kariéře?

Druhé místo ve druhé lize je pěkné, ale není to ještě postup. Proto se nynější situace nedá srovnat nejen s první ligou, ale ani s triumfem v tehdejším českém poháru, který jsem zažil v roce 2013 s Jabloncem ve finále proti Mladé Boleslavi v Chomutově. Střídal jsem na posledních třicet minut. Tehdy byl jablonecký kádr hodně nabušený. Gól dával Honza Kopic, byl tam i Honza Kovařík, co jsou nyní v Plzni. A taky Víťa Beneš, který je teď v Olomouci, a další skvělí hráči.

Reklama

Související témata: