Hlavní obsah

Fotbalisté Jihlavy porazili v druhé lize Hlučín a vedou

Fotbalisté Jihlavy porazili v pátečním utkání 17. kola druhé ligy Hlučín 1:0 a minimálně do neděle se posunuli se do čela tabulky o bod před Viktorii Žižkov. Utkání rozhodla hned první jihlavská střela na branku: v 9. minutě se trefil kanonýr Faldyna, ke kterému po Vladykově rohu prošel míč mezi dvěma hlučínskými zadáky.

Článek

Faldyna mohl už o dvě minuty později zvýšit, hlavou ale tentokrát zamířil vedle. Hosté kontrovali Tóthovou ranou rovněž vedle, více ze hry měli ale i nadále domácí. Hned po přestávce z dalšího rohu trefil Kadlec břevno a v 55. minutě zneškodnil Vladykovu gólovou střelu na brankové čáře obránce Sáblík.

V 71. minutě vysunul Faldyna rychlou kolmicí Svobodu, jehož ale vracející se bek vytlačil z ideálního střeleckého úhlu, a nápor Jihlavy zakončil v 89. minutě Veselý, který hlavou zamířil do spojnice tyče a břevna. Následnou Svobodovu dorážku hosté zblokovali na roh, s udržením hubené výhry 1:0 však favorit potíže neměl.

Fotbalisté Hradce Králové porazili v druhém jarním kole na svém hřišti Ústí nad Labem 2:1. Domácí tým si vypracoval do přestávky rychlý náskok, o který se postarali už v první dvacetiminutovce Černý s Munsterem. Jenže po pauze hosté z penalty snížili a Východočeši byli nakonec rádi, že zápas dovedli k těsné výhře.

Hradečtí si vytvořili v úvodu potřebný tlak. V deváté minutě otevřel skóre z hranice šestnáctky Černý, druhý gól přidal po Jirouškově trestném kopu v 19. minutě irský útočník Munster. Po nepřehledné situaci dostali hosté v 53. minutě výhodu penalty, kterou proměnil Tomáš Novák, a o sedm minut později mohl Sedlák dokonce vyrovnat, jenže domácí brankář Podhajský svůj tým podržel.

Poslední šanci utkání měl v 68. minutě znovu Munster, ale ústecký gólman mu míč sebral z kopaček.

Jihlava - Hlučín 1:0 (1:0)
Branka: 9. Faldyna. Rozhodčí: P. Mikel - Lakomý, Santarius. ŽK: Svoboda - Skotnica. Diváci: 2411.
Jihlava: Rzeszoto - Gebreselassie, Šourek, M. Kadlec, Cihlář - Veselý, Vladyka, Lovětínský, Malínek - Faldyna (79. Rabušic), Svoboda. Trenér: Bokša.
Hlučín: Kosmál - Volek, Sáblík, Švrček, Hornyak - Žižka (90. Moravčík), Melecký, Prokeš (81. Dombi), Skotnica (67. Hanus) - Tóth, Havlíček. Trenér: Cviertna.
Hradec Králové - Ústí nad Labem 2:1 (2:0)
Branky: 9. Černý, 19. Munster - 53. T. Novák z pen. Rozhodčí: R. Hrubeš - Tulinger, Mencl. ŽK: Hanzlík, Munster - Džuban, Karlík. Diváci: 793.
Hradec Králové: Podhajský - Špidlen, Wozniak, Filip, Karal - Bouška, Černý (86. Kanda), Rezek (70. Přibyl), Jiroušek - P. Dvořák, Munster (76. Semerák). Trenér: Klusáček.
Ústí nad Labem: R. Novák - L. Dvořák (23. Procházka), Džuban, T. Novák, Hanzlík - Palša, Zoubele, Martykán, Hruška - Sedlák, Karlík. Trenér: Habanec.

Reklama