Hlavní obsah

Žižkovu pojistila vedení v druhé lize Švancarova branka v závěru

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov si v čele druhé ligy udrželi dvoubodový náskok před Jihlavou. V Čáslavi Pražané vyhráli 1:0 až díky gólu náhradníka Švancary z 90. minuty, Jihlavané v pátek stejným poměrem zdolali doma Hlučín. Třetí tým tabulky HFK Olomouc v 17. kole neuspěl a za postupovými místy zaostává o čtyři body. Nedařilo ani čtvrtým Jakubčovicím, které prohrály v Opavě 0:3, a předstihli je Bohemians 1905.

Článek

HFK Olomouc podlehl 0:1 v Třinci. Favorizovaní hosté nastoupili bez Kropáčka, Šebely, Grima a Schindlera a na jejich hře to bylo znát. V 74. minutě poslal domácí kouč na hřiště Malíře a ten se mu po třech minutách odvděčil vítěznou střelou: od čáry nakopl míč do šestnáctky hostů, kde ho Josefík hlavou nešťastně tečoval do vlastní branky. Olomoučtí se pak ještě snažili vyrovnat, ale Škutovu střelu v 88. minutě gólman Vreštiak kryl.

V Čáslavi nechal žižkovský trenér Skalba na lavičce náhradníků zimní posilu Švancaru, Blahu i Bažíka, přesto měli hosté více ze hry. Domácí proti favoritovi začali pozorně zejména v obraně, ale postupně se aktivitě soupeře vyrovnali a připravili si i šance. V druhém poločase se pokračovalo v podobném duchu, brejk střídajícího Švancary sice sudí penaltou neocenil, ale žižkovský náhradník nakonec přece jen rozhodl. V 90. min. založil akci Stracený, Novotný míč posunul do pravé strany volnému Švancarovi, který se rozběhl do šestnáctky a poslal míč k bližší tyči.

Bohemians 1905 začali jarní domácí premiéru před více než šesti tisíci diváků ve velkém stylu. Z utkání proti Bystrci ještě neuběhla ani minuta a po Bálkově přihrávce zavěsil kapitán Slezák. Bohemians měli nadále výraznou převahu, kterou potvrdili gólem v 27. minutě, kdy se hlavou trefil vysoký útočník Bálek. Koncert v prvním poločase završil svojí druhou brankou sedmatřicetiletý Slezák.

Čáslav - Žižkov 0:1 (0:0)
Branka: 90. Švancara. Rozhodčí: Kocourek. ŽK: Širanec, Klesa - Guža, Kušnír. Diváci: 1053.
Bohemians 1905 - Bystrc 3:0 (3:0)
Branky: 1. a 36. Slezák, 27. Bálek. Rozhodčí: Příhoda. ŽK: Marek, Kulvajt - Nechvátal, Novakovič. ČK: 90. Kulvajt. Diváci: 6163.
Blšany - Vítkovice 1:1 (0:0)
Branky: 84. Smejkal - 64. Černý z pen. Rozhodčí: Kovařík. ŽK: Bogdanov, Rosendo, Krejčík - Hromkovič, Kello. Diváci: 533.
Opava - Jakubčovice 3:0 (1:0)
Branky: 44. Mezlík, 64. Kiša, 89. Kozák. Rozhodčí: Racek. ŽK: Partyš - Doležal, Krajčovič, Mikula. Diváci: 3072.
Třinec - HFK Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 77. Malíř. Rozhodčí: Hájek. ŽK: Pindor, Lachowicz - Korčián, Los. Diváci: 952.
Páteční výsledky:
Hradec Králové - Ústí nad Labem 2:1 (2:0), Jihlava - Hlučín 1:0 (1:0).

Reklama