Hlavní obsah

Jihlavský Zoubele je hráčem měsíce, trenérem žižkovský Hašek

Praha

Diametrálně odlišné starosti měli v květnu fotbalisté Žižkova a Jihlavy. Zatímco Pražané bojovali pod novým koučem Zdeňkem Haškem do posledního kola o záchranu ve Fortuna Národní lize, Vysočina si vysloužila možnost zahrát si baráž o postup mezi elitu, k čemuž znatelně přispěl také pětibrankový záložník Lukáš Zoubele. Oba jmenovaní jsou zároveň vítězi ankety Hráč a Trenér měsíce.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský Lukáš Zoubele (vlevo) se raduje s Jiřím Klímou.

Článek

Jihlava zakončila po květnových výsledcích základní část soutěže na druhém místě za suverénem z Českých Budějovic a zajistila si tak účast v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Pěti gólovými zásahy se pod úspěch podepsal i zkušený třiatřicetiletý záložník Lukáš Zoubele.

Vysočina v pěti květnových utkáních základní části dvakrát zvítězila, dvakrát remizovala a jednou prohrála. Zoubele dal o sobě nejvíce vědět v duelu se Žižkovem (4:1), kdy se prosadil dvakrát, a především v zápase s Ústím nad Labem, kdy hattrickem vystřelil důležité vítězství 3:2.

Jihlava následně v baráži proti Karviné těsně neuspěla a druhou ligu tak bude hrát i v příští sezoně.

Žižkov načal květnový měsíc porážkou v Jihlavě, po níž klubové vedení ukončilo spolupráci s Milošem Sazimou a dohodlo se s novým trenérem Zdeňkem Haškem. Padesátiletý kouč přebíral Viktorii v nezáviděníhodné pozici s jasným cílem – pokusit se o zázrak a dovést tehdy nejhorší celek soutěže k záchraně.

A to se Haškovi povedlo. Efekt nového trenéra zafungoval již v následujícím kole, kdy Žižkov porazil na domácí půdě Vítkovice. Následně sice vyšli Pražané naprázdno z výjezdu do Třince, kde utrpěli porážku 4:0, poslední dvě kola už ale zvládli bodově naplno. Nejprve Žižkov zdolal pod televizním vysílačem 2:0 Vlašim, následně uspěl i ve veledůležitém duelu na půdě Chrudimi. A právě triumf 2:1 zajistil Haškovým svěřencům účast ve druhé nejvyšší soutěži i pro následující ročník.

Reklama