Hlavní obsah

Olomoucké béčko hrálo v druhé lize s Hlučínem bez branek

OLOMOUC

Fotbalisté B-týmu olomoucké Sigmy a Hlučína se v nedělním zápase druhé ligy rozešli bez branek. V boji o záchranu tak olomoučtí svěřenci trenéra Augustina Chromého dál ztrácejí na svého soupeře bod.

Článek

Domácí začali náporem a celá úvodní desetiminutovka se odehrávala na půli Hlučína. Kromě dvou pokusů Chmelíčka, který mířil hlavou nad a potom jeho střelu chytil brankář Kosmál, však nebyli Olomoučtí nijak nebezpeční. Hosté po čtvrthodině hru vyrovnali a hrozili zejména ze standardních situací, které rozehrával zkušený Petr Veselý. Šanci skórovat měl Havlíček, který unikl domácí obraně, ale Barcal mu v poslední chvíli míč ukopl na roh.

Na druhé straně nevyužili slibné příležitosti Horák, který nedotáhl únik po levé straně, a Šultes, jenž nedosáhl na přihrávku Kopeckého. Přesto mohla jít v závěru prvního poločasu do vedení Sigma: Hrdlovič poslal míč ideálně na hlavu Horákovi, který ale sám před Kosmálem zamířil nad.

V druhém poločase začali domácí opět velmi aktivně, ale proti soupeřově pevné obraně se do šancí nedostávali. Naopak nebezpečnější byl Hlučín. Veselého bombu z přímého kopu z 35 metrů zlikvidoval nadvakrát Černý, pak proti němu v úniku neuspěl ani střídající Tóth a domácí gólman byl úspěšný i při Štýbarově střele.

Jedinou příležitost domácích měl až v závěru střídající Šalamoun. V druhém poločase přibylo soubojů a rozhodčí Hájek udělil hráčům deset žlutých karet, zatímco v první půli ani jednu.

Olomouc B - Hlučín 0:0
Rozhodčí: Hájek - Čecháček, Dobrovolný. ŽK: Hrdlovič, Chmelíček, Stroupek, Šultes, Hudec, Kopecký - Žižka, Prokeš, Hanus, Veselý. Diváci: 424.
Olomouc B: Černý - Kopecký, Barcal, Škerle, Stroupek - Hrdlovič (72. Řehák), Nepožitek, Hudec (85. Šalamoun), Horák (60. J. Schulmeister) - Chmelíček, Šultes. Trenér: Chromý.
Sokolov: Kosmál - Veselý, Bogdaň, Štýbar, Hornyak - Žižka, Prokeš, Hanus, Skotnica (82. Moravčík) - Havlíček (75. Tirer), Dombi (66. Tóth). Trenér: Cviertna.

Reklama

Související témata: