Hlavní obsah

Český mladík si plní sen. Z druhé ligy se vydal cestou slavného gólmana

Braga
Aktualizováno

Víc než slibný krok. Z českého druholigového klubu přestoupil v pouhých 17 letech rovnou do týmu, který se může pochlubit nedávnou účastí ve finále fotbalové Evropské ligy! Brankář Lukáš Horníček odchází z Pardubic do portugalského SC Braga na roční hostování s opcí. O pozornost řady uchazečů si řekl svými výkony jako česká jednička na nedávném mistrovství Evropy do 17 let.

Foto: Sport.cz

Mým klubem je teď Braga! Lukáš Horníček si plní sen.

Článek

Zvolil portugalskou cestu a vydal se tak ve stopách Jana Oblaka. Jeden z nejrespektovanějších fotbalových brankářů současnosti ve stejném věku také zamířil ze Slovinska do Benfiky a zkušenosti z portugalských klubů mu pomohly k velkému angažmá v Atlétiku Madrid.

Takovou kariéru by Lukáš Horníček samozřejmě bral. Na svůj věk má impozantní postavu. I díky svým fyzickým dispozicím se velmi rychle posouval dorosteneckými týmy a bylo mu teprve 15 let, když si poprvé vyzkoušel v ligovém utkání dres dorostu U19.

Foto: Sport.cz

Brankář Lukáš Horníček se za asistence maminky Lenky upsal portugalskému SC Braga.

Teď se v létě připravoval s druholigovým áčkem, Portugalsko však dostalo přednost.

„O Lukáše byl zájem z více klubů, například z Itálie i Německa, zajímala se o něj i pražská Sparta. Došlo k dohodě s SC Braga, kam by měl odejít na roční hostování s opcí," řekl sportovní ředitel Vít Zavřel pro Deník před mladíkovým odletem do Portugalska.

Ozvala se také Valencie

„Děkuji Pardubicím, Braze a své agentuře Global Sports za velkou šanci. Především pak děkuji své mamince Lence a rodině za velkou podporu. Je to pro mě velká výzva," raduje se Horníček, který svou přemýšlivostí připomíná Petra Čecha.

Foto: Sport.cz

Lukáš Horníček si přestupem do Portugalska plní sen.

Braga je finalistou Evropské ligy z roku 2011. „Pro Lukáše se rozhodla již v březnu a od té doby probíhala jednání mezi oběma kluby. Kromě Bragy byla na stole i nabídka ze španělské Valencie, ale nakonec si Lukáš s rodinou vybrali variantu působení v SC Braga," říká hráčův zástupce David Zíka.

„Lukášovi s maminkou Lenkou děkujeme za důvěru a Pardubicím za vstřícnost a korektní jednání. Věříme, že Lukáš v Braze naváže na slavnou tradici české brankářské školy," doufá agent.

Horníček se tak stává nejslavnějším odchovancem Dobříkova, odkud už před více než deseti lety přestoupil do FK Pardubice a vyučil se tady gólmanskému řemeslu.

Reklama

Související témata: