Hlavní obsah

Olomoucké béčko porazilo oslabené Vítkovice

OLOMOUC

Fotbalisté olomouckého B-týmu porazili v pondělní dohrávce 23. kola druhé ligy oslabené Vítkovice 3:0 a opustili předposlední příčku tabulky. Hanáci jsou na tom nyní v boji o záchranu lépe než jejich ostravský soupeř, který má o bod méně a je třináctý.

Článek

Celou úvodní půlhodinu se hrálo uprostřed hřiště. Jedinou příležitost měl v úvodu hostující Jandík, ale na centr nedosáhl, pak ještě Novákova střela těsně minula branku Černého. Na druhé straně neuspěl ve slibné pozici Škerle, v 37. minutě ale trefil Hořava z 18 metrů levý horní roh branky Vítkovic a béčko Sigmy se ujalo vedení.

Krátce poté vysunul Nepožitek Hubníka, ten unikl obraně hostí a pokusil se kličkou obejít i brankáře Kella, který ho srazil. Vítkovický gólman byl vyloučen, na hřiště musel náhradník Vaclík a z nařízené penalty zvýšil Škerle na 2:0.

Po půli měli domácí častěji míč na svých kopačkách, brankové šance si však proti oslabenému soupeři dlouho nedokázali vypracovat. Změnu přineslo až Hubníkovo střídání. Šultes hned po svém nástupu do hry předvedl dva ideální centry, nabíhající Pulkert však v obou případech poslal míč těsně vedle tyče.

Šultes pak přidal třetí gól sám, když po otočce trefil přesně roh Vaclíkovy branky. I ve zbytku zápasu pak dominovali domácí, soupeř hrozil jen z ojedinělých protiútoků. Olomouc se po zisku tří bodů v důležitém boji o záchranu posunula na jedenácté místo.

Druhá liga - 23. kolo:
Olomouc B - Vítkovice 3:0 (2:0)
Branky: 37. Hořava, 43. Škerle z pen., 68. Šultes. Rozhodčí: Hrubeš - Možíš, Tacina. ŽK: Vepřek, Pulkert (oba Olomouc). ČK: 39. Kello (Vítkovice). Diváci: 401.
Olomouc: Černý - Kopecký, Bodeček, Škerle, Vepřek - Štěpán (84. König), Nepožitek, Hořava, Pulkert - Petr (73. Horák), M. Hubník (56. Šultes). Trenér: Chromý.
Vítkovice: Kello - Hejdušek, Hromkovič, Cverna, Třasák - Valášek, Motyčka, Novák (78. Kozačuks), Mikulenka (84. Staněk) - Jandík, Kroker (42. Vaclík). Trenér: Grussmann.

Reklama

Související témata: