Hlavní obsah

Bohemians 1905 porazili fotbalisty Jihlavy a jsou třetí

PRAHA

Ve šlágru 24. kola druhé ligy zvítězili fotbalisté Bohemians 1905 v souboji dvou adeptů na postup do nejvyšší soutěže nad Jihlavou 1:0 díky Bálkově brance ze 70. minuty. V tabulce se vršovický klub posunul na třetí místo a má stejně bodů jako druhý HFK Olomouc. Vysočina klesla z druhé pozice na čtvrtou. Tabulku vede s náskokem sedmi bodů Viktoria Žižkov.

Článek

Ve Vršovicích nabídl tahák druhé ligy vynikající podívanou, návštěva vysoko převyšovala ligový průměr. Téměř devět tisíc diváků sledovalo v prvním poločase převahu Bohemians, ovšem jihlavskou obranu skvěle dirigoval Kadlec. Až ve 31. minutě se Klokani dostali do velké šance. Odražený míč napálil na branku Adam, ale trefil břevno. V závěru poločasu domácí tlak stupňovali, po sérii čtyř rohů střílel z malého vápna Lukáš a gólman Tulis míč skvěle vykopl.

Obraz druhé půle byl v mnohém jiný. Jihlava hrála mnohem aktivněji a vytvořila si velké příležitosti. V 51. minutě překopl branku z malého vápna Faldyna, který na podzim vsítil Klokanům hattrick. Tentokrát ale minul ve vyložené šanci. Utkání se hrálo ve velkém tempu, rozhodovaly osobní souboje. Právě po sérii hlavičkových soubojů trkl do míče Vladimír Bálek a dal jediný gól utkání.

Jihlava se nevzdávala

Ve Vršovicích propukla obrovská radost v hledišti, ale Jihlava se nevzdávala a stále se snažila vyrovnat. Gólman Sňozík v závěru zneškodnil střelu Faldyny a hlavičku Vladyky z malého vápna. V poslední minutě ještě útočník Bohemians Kulvajt trefil břevno. Zelenobílí prodloužili sérii neporazitelnosti na patnáct zápasů a znovu se přiblížili postupu.

Vedoucí Viktoria Žižkov si v Jakubčovicích vypracovala dvoubrankový náskok v rozmezí čtyř minut. Branky přišly až v závěru poločasu. Nejprve dokončil Kalod hlavou rychlý brejk a za čtyři minuty využil žižkovský kapitán Stracený nepozornosti domácí obrany, prokličkoval s míčem až na hranici pokutového území a po zemi prostřelil gólmana Pospěcha.

Do druhé půle poslal domácí kouč Bittengel do hry rychlíka Svatonského a ten po dvaceti minutách skóroval. Kontaktní branka pomohla Jakubčovicím získat územní převahu, ale to bylo vše. Ani žižkovští hráči v útoku mnoho nepředvedli a do konce zápasu ohrožovali branku hlavně ze standardních situací.

Výsledky - 24. kolo:
Blšany - Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Ubias, Bouše. ŽK: Jamrich, Da Silva (oba Blšany). Diváci: 522.
Bohemians 1905 - Jihlava 1:0 (0:0)
Branka: 70. Bálek. Rozhodčí: Matějek - Filípek, Urban. ŽK: Adam, Matůš - Baláž, Vít, Kadlec. Diváci: 8509.
Čáslav - Olomouc B 1:0 (0:0)
Branka: 85. Jirouš. Rozhodčí: Štěrba - Pokorný, Pinkas. ŽK: Mráz, Kurák, Broschinský - Nepožitek, Řehák. ČK: 43. Nepožitek (Olomouc B). Diváci: 505.
Třinec - Opava 1:2 (0:2)
Branky: 90+1. Pindor - 16. Půda, 22. Zapletal. Rozhodčí: Mikel - Santarius, Lakomý. ŽK: Martinčík (Třinec). Diváci: 621.
HFK Olomouc - Bystrc 1:0 (0:0)
Branka: 83. Kotůlek. Rozhodčí: Drábek - Kordula, Kubáň. ŽK: Grim - Houšť. Diváci: 620.
Hlučín - Sokolov 0:2 (0:2)
Branky: 12. Němeček, 36. Salák. Rozhodčí: Marek - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Veselý, Dombi, Hanus, Švrček - Šorfa. Diváci: 1216.
Jakubčovice - Žižkov 1:2 (0:2)
Branky: 66. Svatonský - 37. Kalod, 41. Stracený. Rozhodčí: Moláček - Mencl, Peřina. ŽK: Prohászka, Kunc, Krajčovič, Baránek, R. Fischer - Gula. Diváci: 313.
Předehráno v pátek: Vítkovice - Ústí nad Labem 2:2 (1:1).

Reklama