Hlavní obsah

Hradec - Varnsdorf 8:0Votroci si po kanonádě připsali rekordní výhru

Praha

Fotbalisté Hradce Králové sice čekali na první vítězství v tomto ročníku druhé nejvyšší soutěže až do čtvrtého kola, ale nyní na něj dlouho nezapomenou. Nad Varnsdorfem totiž vyhráli vysoko 8:0. Votroci si tak připsali nejvyšší výhru v domácích soutěžích v samostatné historii. Hlavní favorit na postup do první ligy Brno doma opět jen remizovalo, tentokrát 2:2 s Ústím nad Labem, a potřetí ze čtyř utkání sezony ztratilo body. Tabulku vede Jihlava po vydřeném vítězství 1:0 ve šlágru s Duklou Praha.

Článek

Hradec v předchozích třech kolech dvakrát neskóroval a čekal na výhru, tentokrát se ale nevídaně rozstřílel. Hattrick si připsal střídající Fahrudin Djurdjevič a ve svém stylu se předvedl proti svému někdejšímu klubu. Drtivé vítězství proti bývalému zaměstnavateli oslavil i královéhradecký trenér Zdenko Frťala.

Hradec dosáhl na nejvyšší výhru v domácích soutěžích v samostatné historii. O osm gólů zvítězil v listopadu 1984 nad Ústím nad Labem 10:2 a v sezoně 1995/96 pak rozdrtil v tehdejším Poháru vítězů pohárů Vaduz 9:1.

Mnohem defenzivnější utkání sledovali diváci v Jihlavě. O výhře Vysočiny v souboji s dalším adeptem na postup Duklou Praha 1:0 rozhodl v 88. minutě Stanislav Klobása. Jihlava ani ve čtvrtém kole neinkasovala a vede neúplnou tabulku. Dukla, jediný sestupující z ligy v minulé sezoně, naopak po dvou výhrách za sebou podruhé v sezoně nebodovala.

V úvodu ročníku překvapivě ztrácí Brno. Zbrojovka v domácím zápase s Ústím nad Labem v 81. minutě po trefě kapitána Lukáše Magery otočila stav na 2:1, ale hosté srovnali z penalty. Oba celky zakončily utkání v deseti bez vyloučeného hráče. Brno si připsalo už třetí remízu a na Jihlavu ztrácí čtyři body. Ústí je o bod za Zbrojovkou.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 4. kolo:
Hradec Králové - Varnsdorf 8:0 (4:0)
Branky: 24., 38. a 54. Djurdjevič, 7. Martinec, 45. Prekop, 49. Zbrožek, 70. Vlkanova, 83. Procházka. Rozhodčí: Klíma - Matoušek, Bureš. ŽK: Prekop - Ondráček, Bláha. Diváci: 950.
Hradec: Ottmar - Kopečný, Kvída, Martinec, Urma - Jukl, Zbrožek - Frýdek (64. Doležal), Vlkanova, Šípek (17. Djurdjevič) - Prekop (55. Procházka). Trenér: Frťala.
Varnsdorf: Samoel - Kazda, Richter, Rudzan, Heppner (35. Šimon) - Bláha (73. Novák), Kocourek - Rudnytskyy, Breda (57. Kim Min-song), Barac - Ondráček. Trenér: Oulehla.
Jihlava - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 88. Klobása. Rozhodčí: Petřík - Dobrovolný, Dohnálek. ŽK: Novotný, Vaculík, Klobása, Fortelný - Doumbia, Piroch. Diváci: 1139.
Jihlava: Vejmola - Pavlík, Tlustý, Tijani, Novotný - Vaculík, Fortelný - Javůrek (77. Mikuš), Rezek (65. Lacko), Smejkal (90. Křivánek) - Klobása. Trenér: Kučera.
Dukla: Hruška - Kozma, Piroch, Chlumecký - Koval, González (85. Ayong), Doumbia, Tetour, Preisler (70. Souček) - Holík, Hadaščok (46. Krunert). Trenér: Skuhravý.
Brno - Ústí nad Labem 2:2 (1:1)
Branky: 6. Růsek, 81. Magera - 4. Drame, 87. Strada z pen. Rozhodčí: Dubravský - Lakomý, Mikeska. ŽK: Kotula, Eismann, Magera - Drame, Písačka, Matějka. ČK: 85. Kotula - 88. Písačka. Diváci: 3492.
Brno: Floder - Kotula, Pavlík (41. Šural), Kryštůfek, Eismann - Bariš, Krška (78. Fousek) - Bartolomeu (62. Vintr), Růsek, Šumbera - Magera. Trenér: Šustr.
Ústí: Tvrdoň - Brak, Pimpara, Krátký, Bílek (83. Richter) - Drame (46. Valenta), Peterka, Miskovič, Písačka - Strada, Matějka (75. Bassey). Trenér: Křeček.

Reklama