Hlavní obsah

Srpen ovládli jihlavský Klobása a pardubické duo Novotný - Krejčí

Praha

Reprezentační pauza soutěž přerušila, jiank však má fotbalová Fortuna národní liga za sebou nabitý srpnový měsíc, během kterého bylo na programu hned pět hracích kol. Výborně si vedli fotbalisté Pardubic, kteří pod tandemem Jaroslav Novotný - Jiří Krejčí čtyřikrát vyhráli a jednou remizovali. Oba si tak řekli o cenu pro trenéra měsíce. Hráčem srpna pak je Stanislav Klobása z Jihlavy. Prosadil se v každém z pěti srpnových střetnutí a je momentálně nejlepším střelcem celé ligy.

Foto: fcvysocina.cz

Stanislav Klobása slaví jeden ze svých gólů.

Článek

Po neúspěšné loňské baráži patří i letos fotbalisté Jihlavy k hlavním adeptům na postup do nejvyšší soutěže. Tým, jenž je po sedmi kolech na čtvrté pozici, těžil v srpnu zejména z branek pětadvacetiletého útočníka Stanislava Klobásy.

Nejdůležitější Klobásovy zásahy se zrodily na začátku měsíce. Muž, který na Vysočinu dorazil z Mladé Boleslavi, nejprve vystřelil hubené vítězství 1:0 na půdě Třince, aby o týden později zařídil gólem v 88. minutě stejný triumf také doma proti exligové Dukle.

K hlavním překvapením letošního ročníku zatím patří fotbalisté Pardubic, kteří se po sedmi odehraných kolech vyhřívají bez jediné porážky na vedoucí pozici soutěže. V srpnu posbírali Východočeši pod vedením Jaroslava Novotného a Jiřího Krejčího třináct bodů z možných patnácti.

Reklama

Související témata: