Hlavní obsah

Olomoucké béčko remizovalo s Hradcem Králové

Fotbalisté B-týmu Sigmy Olomouc remizovali v pondělním utkání 28. kola druhé ligy s Hradcem Králové 0:0. Opustili tak sestupové předposlední místo tabulky, Vítkovice však předstihli jen díky lepšímu skóre.

Článek

První poločas přinesl hru převážně uprostřed hřiště a s minimem brankových příležitostí. Po čtvrthodině hry vypálil z nadějné pozice Šultes, avšak hradecká obrana odvrátila míč na roh. Potom musel zasahovat hostující gólman Lindr po Rýdlově střele z přímého kopu.

Až po půlhodině se dostali do šancí také Hradečtí. Semerákův únik zlikvidoval včasným vyběhnutím brankář Vojáček, který posléze kryl i Pacákovu bombu z deseti metrů. V závěru poločasu mohl po Štěpánově centru skórovat Pulkert, ale sám před brankou poslal míč vedle.

Po přestávce začali Olomoučtí velkým tlakem, ale Šultes sám před prázdnou brankou nedosáhl na centrovaný míč a Pulkertovu střelu z úhlu Lindr vyrazil. Po rohovém kopu zaskočil za gólmana jeden z královéhradeckých obránců, který z brankové čáry odvrátil pohotovou Štěpánovu hlavičku.

Další šanci měl Šultes, ale Lindr opět stačil míč vyrazit. Tři minuty před koncem mohl rozhodnout Schulmeister, ale Lindr jeho kličku vystihl. I v nastavení pak měli hosté štěstí, když po rohovém kopu míč z Wozniakovy hlavy jen těsně minul levou tyč vlastní branky.

Olomouc B - Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Slavík. ŽK: Rýdel, Šalamoun - Šmarda, Munster. Diváci: 411.
Olomouc B: Vojáček - Hrdlovič, Šalamoun, Škerle, Vepřek - Štěpán (63. Řehák), Rýdel, Nepožitek, Pulkert - Petr (46. V. Schulmeister), Šultes. Trenér: Chromý.
Hradec Králové: Lindr - Přibyl, Wozniak, Filip, Pacák - Špidlen, Šmarda, Karal, Černý (63. Pilař) - Munster (82. Ferčák), Semerák (65. Hašler). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: