Hlavní obsah

V šatně Klokanů šampaňské po postupu neteklo

OLOMOUC

Hurónský řev se ještě dlouho ozýval z šatny fotbalistů Bohemians 1905 poté, co výhrou v Olomouci nad tamním HFK (3:1) rozhodli kolo před koncem druhé ligy o svém postupu do nejvyšší soutěže. Šampaňské však v šatně překvapivě neteklo.

Článek

„Byli jsme si vědomi, že nás čeká nesmírně těžký duel. Proto jsme oslavy raději neplánovali. Cestou domů ale přijdou, zastávek bude nepochybně víc. A určitě to protáhneme až do rána,“ chrlil ze sebe unavený, ale zároveň nesmírně šťastný nejzkušenější hráč vítězů, stoper Karel Rada, který se stejně jako jeho spoluhráči jen těžko dostával z objetí fanoušků zelenobílých. Ti po závěrečném hvizdu sudího Jílka houfně vtrhli na hrací plochu.

Nejdéle se na trávníku zdržel Vladimír Bálek, střelec klíčového úvodního gólu. Fanoušci ho vyhazovali nad hlavy a nechtěli jej do šatny pustit. „Je to krásný pocit, lepší jsem nikdy nezažil,“ liboval si Bálek, podle něhož jeho trefa Bohemians situaci značně usnadnila.

„Nečekali jsme, že to půjde tak snadno. Gól však domácí dostal do kolen a nám se hned hrálo lépe. Když přišel druhý, začal jsem věřit v postup, po třetím jsem si už byl jistý,“ uvedl Bálek s tím, že když fanoušci začali sborově skandovat „Prvoligoví!“, hřálo ho u srdce.

„Postup pro mě znamená strašně moc. Poté co jsem se Slavií byl v lize jen druhý a přední příčky neúspěšně atakoval i s Teplicemi, je to můj malý titul,“ přidal se zkušený Rada a zdůraznil, že obrovskou zásluhu na úspěchu mají i fanoušci.

„Jejich sbírka na záchranu klubu byla prvním impulzem. A ta jejich podpora z hlediště byla úžasná! Přál bych si slavit i s nimi ještě v noci v Dolíčku, kam přímo z Olomouce míří. Pokud tam ale vůbec dojedeme,“ smál se Rada.

„Je to dovršení krásného, až neskutečného příběhu. Kdo by před třemi lety, kdy jsme byli v bahně, věřil, že se tak rychle dostaneme do první ligy,“ svěřoval se legendární Antonín Panenka, viditelně dojatý čestný prezident vršovického klubu.

Reklama