Hlavní obsah

Hráči Bohemians slavili s fanoušky postup ještě po půlnoci

Přes tisíc fanoušků našlo uprostřed pondělní noci cestu na vršovický stadion fotbalistů Bohemians 1905, aby s týmem oslavili postup do první ligy. Na návrat mužstva, které vybojovalo klíčové vítězství na hřišti HFK Olomouc, vydrželi příznivci čekat až do půl jedné ráno.

Článek

"Fanoušci jsou vážně fantastičtí, kolik jich sem klidně přijde o půlnoci. V Olomouci nám hodně pomohli, ale to vlastně v celé sezóně. Bez nich bychom asi těžko postoupili," řekl ČTK rozjařený brankář Radek Sňozík. "Je to nejkrásnější rok kariéry a i obrovské zadostiučinění. Hraju pro lidi, mají mě tu rádi a já zase je."

Začátek oslav byl původně avizován na jedenáctou hodinu, ale tou dobou postávaly pod hlavní tribunou jen zhruba tři stovky lidí. Postupem času dav zmohutněl a po příjezdu všech čtrnácti autobusů s fanoušky z Olomouce překročil počet přihlížejících tisícovku. Na autokar s mužstvem si museli počkat, protože hráči se po cestě zastavili na večeři a několikrát doplňovali zásoby piva. Půl hodiny po půlnoci se ale chorály zpívající dav dočkal.

Na tribuně to bylo občas "ostré"

Na ochoz se v rychlém sledu nahrnul celý tým a za bouřlivých ovací zcela zaplněného prostranství u turniketů začal slavit. "Je to parádní zážitek. Pořádně fandím až od znovuzrození Bohemky a každý rok jdeme nahoru. Co víc si přát," svěřil se fanoušek Honza, který cestu do Olomouce absolvoval s kamarády autem. Na Hané byl svědkem divokých událostí v kotli fanoušků Bohemians, kteří v závěru prvního poločasu prolomili plot za brankou.

"V jedné části tribuny to bylo opravdu ostré, ale zbytek byl v klidu a fandil tradičně slušně. Ale docela jsem se bál, aby se utkání vůbec dohrálo" řekl robustní chlapík, jenž přiznal, že se na trávník po skončení utkání také vydal.

Rada už ani v něco podobného nedoufal

Velmi klidný byl i během oslav obránce Karel Rada. "Tohle jsem vážně nečekal, stejně jako celou letošní sezonu," řekl na adresu neustále prozpěvujícího davu pod ochozem. "Přišel jsem sem pomoct zachránit druhou ligu a místo toho se povedlo mnohem víc. Ty oslavy jsou nádherné, je neuvěřitelné u toho být. Už jsem ani nedoufal, že se ve své kariéře něčeho takového dožiju."

Šestatřicetiletý obránce ale neví, zda si ještě první ligu zahraje. "Rozhodne se až po sezoně. Sám jsem hodně na vážkách," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996, jehož prý nemusí přesvědčit ani fantastičtí diváci.

"Právě fanoušci by ale mohli Karla přesvědčit, aby zůstal," uvedl útočník Tomáš Kulvajt. Sám se již na první ligu těší, jako jeden z mála hráčů dnešního kádru v Ďolíčku ji v minulosti zažil. "Když Bohemka ve druhé lize zkrachovala, řekl jsem si, že musím pomoct taky. Vstoupil jsem do Družstva fanoušků Bohemians a na obnovu klubu jsem také finančně přispíval. O to víc si postup vychutnávám. Je úžasné, kam se Bohemka za ty dva roky dokázala dostat," řekl osmadvacetiletý hráč a zhruba ve čtvrt na dvě pomalu mířil se spoluhráči ze stadionu pokračovat v zapíjení postupu.

Reklama