Hlavní obsah

Podezřelý duel Bystrce a Vítkovic bude řešit disciplinárka

PRAHA

Podezřelými okolnostmi utkání mezi fotbalisty Bystrce a Vítkovic v předposledním kole druhé ligy se bude zabývat i disciplinární komise fotbalového svazu. Její členové si na základě informací v tisku na příští zasedání předvolají šéfa brněnského klubu Romana Procházku a kapitána týmu Zdeňka Houště. Oba by měli ve čtvrtek 21. června komisi vysvětlit své výroky naznačující, že zápas mohla provázet korupce.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Šéf disciplinární komise ČMFS Alexander Károlyi.

Článek

Disciplinární komise ve čtvrtek také rozhodla, že podá podnět Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Police ČR k prošetření, zda v souvislosti s tímto utkáním nedošlo ke spáchání trestného činu. Zápasem se už nyní zabývá brněnská policie.

Brněnský tým v pondělí prohrál s Vítkovicemi 2:4, přestože vedl už 2:0. Porážka pro Bystrc znamenala sestup z druhé ligy, zatímco soupeř se v soutěži díky výhře zachránil. "Výkon ve druhém poločase bude mít dohru. Myslím si, že časem se prokážou určité věci, které nějakým způsobem vyplynou na povrch," uvedl po utkání šéf Dosty Bystrc Procházka.

Na pátek svolal tiskovou konferenci, kde se chtěl k zápasu vyjádřit podrobněji, ale dnes oznámil, že ji na popud policie odkládá. "Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování v kauze možného ovlivnění utkání se po dohodě s Policií ČR avizovaná tisková konference neuskuteční. Podávání jakýchkoliv informací v této věci v současné chvíli by mohlo ovlivnit další průběh vyšetřování," uvedl Procházka v tiskové zprávě.

Kapitán Bystrce Houšť po zápase naznačil, že se v mužstvu v minulém týdnu hovořilo o možné nabídce uplácení. "Dostaly se k nám spekulace, že mají připlout nějací kapříci. Ale nakonec se nic nestalo. Aspoň já o ničem nevím. Nevěřím tomu, že by někteří spoluhráči utkání prodali," řekl v pondělí Houšť.

Disciplinární komise řešila podobný případ loni v nejvyšší soutěži. Tehdejší kapitán Liberce Tomáš Zápotočný po utkání posledního kola s Mladou Boleslaví novinářům řekl, že spoluhráči Martinu Abrahámovi někdo ze soupeřovy strany nabídl, aby ovlivnil výsledek zápasu. Oba to později označili za nedorozumění, Zápotočný však dostal od disciplinárky pokutu 150 tisíc korun jako trest za znevážení jména fotbalového svazu a účastníků jeho soutěží.

Reklama