Hlavní obsah

Bohemians rozdrtili v souboji postupujících do první ligy Žižkov

Fotbalisté Bohemians 1905 si osladili oslavy návratu do nejvyšší soutěže sobotní jasnou výhrou 4:1 v pražském derby nad Viktorií Žižkov. V souboji dvou postupujících celků do první ligy vyšel "klokanům" v 30. druholigovém kole především závěr prvního dějství, během nějž nastříleli soupeři tři branky a prestižní utkání rozhodli.

Foto: Právo/Říhová

Hráči Bohemians se radují s fanoušky z postupu do první ligy.

Článek

Přestože domácí trenér Zbyněk Busta dal příležitost několika hráčům širšího kádru, nechtěli si Bohemians před rekordní návštěvou 9648 diváků zkazit oslavy. Žižkov sice v úvodu působil aktivněji, jenže v 26. minutě zaváhala jeho obrana při přímém kopu a Moravec po Růžičkově přihrávce vstřelil při svém debutu v druhé lize první branku.

Za sedm minut rozjetí "klokani" vedení zvýšili: po průniku Ivana Haška odpískal sudí Kocián penaltu a k radosti domácího kotle k ní přes celé hřišti přiběhl gólman Sňozík, který nedal kolegovi mezi tyčemi Bartalskému šanci. Když pak v poslední minutě první půle přidal agilní Hašek trochu šťastně kolenem třetí gól Bohemians, Dolíček byl na nohou.

I po poločasové pauze pokračoval bezstarostný fotbal s mnoha šancemi na obou stranách. Žižkovští přece jen přidali na tempu a po necelé hodině hry byli odměněni trefou střídajícího Demjana. Krátce poté přišel na trávník i nejlepší kanonýr Viktorie Švancara, ovšem tentokrát se gólově neprosadil.

Bohemians 1905 mohli slavit, vedle postupu mezi českou fotbalovou elitu dokázali porazit i letošního vítěze druhé ligy. Neúnavní diváci se nakonec v poslední minutě dočkali i kapitána Dalibora Slezáka, který kvůli zranění ruky musel poslední zápasy "klokanů" vynechat, a bonbonku v podobě čtvrtého gólu Bálka, po němž rozjaření fanoušci vtrhli na trávník.

Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov 4:1 (3:0)
Branky: 26. Růžička, 33. Sňozík z pen., 45. I. Hašek, 90.+3 Bálek - 58. Demjan. Rozhodčí: Kocián - Slavík, Handlíř. ŽK: Vágner, Růžička - Král. Diváci: 9648.
Bohemians: Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Růžička - Moravec (70. Formáček), I. Hašek (90. Slezák), Vágner, Rychlík (61. P. Hašek) - Bálek, Bartek. Trenér: Busta.
Žižkov: Bartalský - Kučera, Král, Šťastný, Jambor (62. Švancara) - Kušnír, Procházka, Gula, Stracený - Kalod, Bukač (46. Demjan). Trenér: Skalba.

Reklama

Související témata: