Hlavní obsah

Jihlavské fotbalisty bude trénovat Zákostelský

Novým trenérem druholigových fotbalistů Jihlavy se stal Luboš Zákostelský, který v pondělí podepsal s klubem roční smlouvu s opcí na další rok. Ve funkci vystřídal Milana Bokšu, pod jehož vedením FC Vysočina nedokázala splnit cíl v podobě okamžitého návratu do nejvyšší soutěže. Jihlavský tým skončil ve druhé lize na pátém místě se ztrátou devíti bodů na postupové pozice.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Archivní snímek

Článek

Zákostelský trénoval v předchozích čtyřech letech konkurenční Zenit Čáslav, kde mu vypršela smlouva. "Nabídka FC Vysočina mne samozřejmě velmi potěšila. Nemusel jsem se složitě rozhodovat, protože v mé trenérské kariéře představuje další krok vpřed. Jihlavské cíle jsou přeci jenom jiné než čáslavské a jednoznačně směřují k nejvyšší soutěži," uvedl v tiskové zprávě devětatřicetiletý trenér. Pomáhat mu bude dosavadní asistent Josef Vrzáček.

"Pan Zákostelský je ambiciózní kouč, který během působení v Čáslavi prokázal své schopnosti. Věříme, že díky své věkové blízkosti k našim hráčům a velkým zkušenostem z prvoligového fotbalu zvedne úroveň mužstva. Navíc ho v minulosti trénovaly takové veličiny jako Ladislav Škorpil či Jaroslav Hřebík," prohlásil ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Zákostelský hrával nejvyšší soutěž v pražské Slavii, Benešově a Blšanech. Celkem nastoupil ke 167 ligovým zápasům a vstřelil 26 branek. Někdejší útočník si vyzkoušel i exotická zahraniční angažmá v Číně a Japonsku.

Reklama

Související témata: