Hlavní obsah

Slovácko získalo licenci a může hrát druhou ligu

Fotbalový klub 1. FC Slovácko, který po sedmi letech sestoupil z nejvyšší soutěže, ve čtvrtek od fotbalového svazu obdržel licenci pro druhou ligu, což je nezbytná podmínka pro účast v soutěži. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí klubu Miroslav Slaný.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Aby Slovácko licenci získalo, muselo mimo jiné svazu doložit, že se vyrovnalo se všemi subjekty, k nimž mělo závazky. Jihomoravský klub po sestupu z ligy žil několik týdnů ve velké nejistotě, na začátku června ho získal nový majitel podnikatel Zdeněk Zemek.

"Získání licence bylo pro nás prioritou a jsme rádi, že nám ČMFS vyšel vstříc," uvedl sportovní ředitel klubu Petr Pojezný. Slovácko prý už má existenční potíže za sebou, získalo několik nových sponzorů, i když dál hledá nového generálního partnera.

I tak je ale před Slováckem v letní přestávce ještě hodně práce. Vedení klubu po vyřešení existenčních starostí musí začít pracovat především na složení kádru. Ze Slovácka do Olomouce už zamířil brankář Petr Drobisz, myšlenkami na odchod se netají ani útočník Milan Ivana s obráncem Darkem Šuškavčevičem. S nimi bude klub jednat po návratech z dovolené.

Slovácko, které by měl i v další sezóně trénovat Pavel Malura, zahájí letní přípravu v pondělí. Do týmu by prý měli přijít talentovaní mladíci a také zatím nejmenovaní hráči se zkušenostmi z první nebo druhé ligy.

Reklama